Diskuze

Potraty od 16 let a volno při bolestivé menstruaci. Španělkám dají nová práva

Ve Španělsku chystají jako první v Evropě placenou dovolenou pro ženy s bolestivou menstruací. Levicová vláda chce představit odpovídající návrh zákona, který má zaměstnankyním umožnit, že by mohly zůstat doma ve dnech, kdy trpí silnými bolestmi v podbřišku. Chystá také nový potratový zákon či placenou dovolenou v posledním měsíci těhotenství.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

Nekomu se to zda silene levicove a prehnane, ale kdyz zenska trpi skutecne bolestivou menstruaci, je to peklo a obycejne leky nezabiraji. Je to podobne porodnim bolestem - nezertuji. Vim, ze mi spousta lidi nebude verit. Osobne takovy navrh nepovazuji za tak sileny. Spanelsko bylo dlouho sto let za opicema, co se tyce zenskych prav, ted se to snazi dohnat.

0 0
možnosti
LT

Transgender ženy, které se nenechají přeoperovat, jak je to všude možně možné, budou mít také nárok na volno při bolestivé menstruaci?

0 0
možnosti
SW

Nejsou to spis transmuzi? Jako zenska, ktera se citi chlapem, ale je biologicky zenska a rika si to transgender muz? Tot otazka, bude to vyuzivat vyhody zen pri biologickem problem zen nebo se to bude statecne tvarit jako chlap?

0 0
možnosti
JV

Pro genderovou vyváženost by měli mladí Španělé nárokovat ještě volno, když jim začne hučení v kládě.

1 0
možnosti
JS

Interupce jednoznačně R^ A volno s bolestivou menstruací, vlastně taky proč ne, já to neznám, ale musí to být peklo.

1 1
možnosti
KN

Ja, co by člověk šedesátého sedmého pohlaví, menstruuji 320 dní v roce. Většinou od pondělí do pátku a fakt dost bolestivě.

Myslím, že ve Španělsku stihnu i deset zaměstnání současně.

2 1
možnosti
TV

T79o21m78a69s 50V34r16l45i50k

21. 5. 2022 23:01

Ja si zase dam pres vikend piva, jsem chlap a mam to v genech. Bolestiva pondeli, bych taky moh mit paragraf, ne?

1 0
možnosti
JM

Podľa oficiálnych štatistík v Španielsku tretina mladých ľudí nikdy nemala stabilné zamestnanie. Ale menštruačné bolesti sú samozrejme dôležitejšie, páč riešenie je podstatne jednoduchšie.

4 0
možnosti
Foto

Proti bolestivý menstruaci jsou prášky, je to denně v televizi.

2 0
možnosti
SW

Ty obycejne nezabiraji. Kdo nezazil, neveri.

0 0
možnosti
MB

Podle mě naprosto v pořádku. Pokud má někdo zdravotní obtíže vážné, tak prostě nejde do práce. Ok.

Potrat od 16 je na nich a na jejich kultuře, ale je fakt, že proč by ta dívka měla být nucena mít dítě které nechce, pokud kdyby byla o dva roky starší, tak by mohla jít na potrat. Nedává smysl, aby čím mladší, tím spíš končila s dítětem.

Výhody a lehčí život pro ženy tam kde dávají smysl neznamená automaticky menší výhody pro muže, takže nemá smysl ohánět se rovnoprávností. Muž na potrat nejde, ani nemá menstruaci.

8 4
možnosti
MT

Teda moje žena je v pohodě, ale dost často by to volno na zotavenou potřebovali spíš chlapi.

2 0
možnosti