Diskuze

V Katalánských volbách zvítězili socialisté, většinu ale drží separatisté

Nedělní volby do regionálního parlamentu Katalánska vyhráli sice co do počtu hlasů socialisté vedení do voleb španělským exministrem zdravotnictví Salvadorem Illou, mandátů ale po sečtení téměř sta procent hlasů mají stejně jako nejsilnější separatistická strana. Strany volající po nezávislosti Katalánska ještě posílily svou absolutní většinu v regionálním parlamentu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J77a66n 60K80l80e83i13c90h

16. 2. 2021 19:32

Přeji Kataláncům nezávislost!

1 0
možnosti
MP

Proč tu nejsou příspěvky o teroru Madridské Junty?

Nebo to jsou Španělé, ti skvělí leadeři EU (čti pracovitější, než Němci), kteří umožní socialistům a separatistům klidné odtržení Katalánska, jako když Slováci utekli před nacionalistickými Čechy?:-)

1 0
možnosti
Foto

Franko, vstaň z hrobu!

0 0
možnosti

J79o31s37e46f 14Š35v38e16c

15. 2. 2021 13:08

Zase budou v akci pendreky?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 2
možnosti
HJ

H53a43n77a 44J44u46s11t58i42n

15. 2. 2021 11:34

asi tak. spousta lidi fandi bohatemu regionu, at se trhne od chudych vyziracu, aniz by tusila, kdo a s jakym cilem ten "boj za osvobozeni" vede.

1 0
možnosti
MK

Tak jsem zmaten. Titulek pise, ze vyhrali socialiste, ale hned prvni veta rika, ze jeste neni dokonceno scitani a ze maji socialisti i separatisti stejne. Cte ti nekdo po sobe?

1 0
možnosti
Foto

Jediná strana, kterou bych mohl volit, být Španělem, je dnes Vox.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 9
možnosti
RF

Moravané, Vrtochu, mluví stejným jazykem jako Češi. Mají stejnou historii. Se Slováky jsme neměli společného až do konce WWI téměř nic a já jim z celého srdce přeji aby si svůj národní stát budovali, tak jak nejlépe dovedou.

2 0
možnosti
JB

Katalánsko máme rádi, dost jsme procestovali historické památky a s místními jsme nikdy neměli žádný problém. Spíš naopak jako k turistům se k nám chovali velice vstřícně a sami od sebe nabídli pomoc. Skoro vždy jsme byli svědky nějakých větších či menších demonstrací za free Catalunya a vždy byly poklidné.

Ač jsme tam v tom roce 2019 nebyli, tak jim držím palce. Být v situaci, kdy je jako průmyslovou část vyžírají jiné oblasti Španělska, tak to není pozice o kterou je co stát. To se dá vydržet několik let, kdy ty chudší oblasti se mají zotavit a být zodpovědnější. U Katalánska to trvá už desetiletí a není vidět, že by ta dojná kráva měla někdy brzy skončit.

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
RF

Socialisté jsou pro Katalánsko neštěstím...a nejen pro ně. Poslední vůdce katalánské partaje socialistů soudruh Borrell byl odklizen do brusele a dělá tam teď lidového komisaře pro zamini...naposledy aby všem ukázal jaká individua jednotlivé státy do brusele posílají, tak se nechal, aby z něj Lavrov před celým světem udělal použitý záchodový papír....

6 2
možnosti
RF

Šmído, vy si doopravdy myslíte, že soudruh Borrell ze setkání s Lavrovem nevyšel jako zmačkaný, použitý záchodový papír? Vždyť mu to, že je lidovým komisařem na draka vyčetla i celá brusel...

1 0
možnosti