Ve Španělsku havarovalo armádní letadlo, pilot při nehodě zahynul

  • 8
U jihovýchodního pobřeží Španělska havarovalo dopoledne armádní cvičné letadlo. Pilot při nehodě zahynul, v letadle byl sám. O havárii informovalo španělské letectvo.

Cvičný letoun Casa C-101 se do vody zřítil kolem 09:38 SELČ u letoviska La Manga, které leží jihovýchodně od oblasti Murcie, uvedl mluvčí španělského letectva.

Podle prvních zpráv se pilot katapultoval a pátraly po něm lodi. Tři nedaleké pláže byly po pádu letadla uzavřeny. Pád letadla zaznamenalo amatérské video, které se objevilo na sociálních sítích.

Cvičný letoun Casa C-101 se do vody zřítil kolem 09:38 SELČ u letoviska La Manga, které leží jihovýchodně od regionu Murcia, uvedl mluvčí španělského letectva. Nedaleko zmíněného letoviska je v městečku San Javier letecká základna.

San Javier (Španělsko)

San Javier (Španělsko)

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video