ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jon NazcaReuters

S býky neběžel, jen přihlížel. Přesto smrtelnému zranění divák neušel

  • 137
Při tradičním běhu s býky v městečku Cuéllar ve středním Španělsku ve čtvrtek zemřel jeden z diváků, kterého rozzuřené zvíře nabralo na rohy a způsobilo mu vážná zranění na krku a hrudníku. Informovala o tom agentura AFP.

Dvaašedesátiletý muž se běhu nezúčastnil, za bariérou v poli ale přihlížel tomu, jak jezdci na koních býky ženou z ohrady směrem do města. Jedno ze zvířat se však oddělilo od stáda a běželo směrem ke skupině přihlížejících.

Ti začali v panice prchat, jednoho z nich ale býk opakovaně nabral na rohy. Vážně zraněný muž později zemřel, potvrdil starosta města Carlos Fraile, který kvůli události vyhlásil třídenní smutek.

Běh s býky v Cuéllaru není tak slavný a navštěvovaný jako podobná událost při oslavách svátku svatého Fermína v Pamploně, kam se každoročně začátkem července sjíždějí desetitisíce turistů.

Obyvatelé městečka však tvrdí, že jejich akce patří k těm nejstarším ve Španělsku, a uvádějí, že první zmínky o ní pocházejí už ze 13. století.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Španělsko, AFP, Hrudník

Video