Špagety přiotrávily na Filipínách desítky lidí

  • 4
Nejméně 57 dětí a dospělých se přiotrávilo špagetami ve filipínské provincii Tarlac. Lidé jedli v při společném obřadu v domě charity ve městě Concepcion. Pacienti silně zvraceli a měli průjem. Před týdnem zemřelo na Filipínách 27 dětí, které se otrávily při svačině.

Všech 57 přiotrávených přijala ve středu v noci tamního času tarlacká provinční nemocnice v Concepcionu, který leží severně od Manily.

"Pacienti pobledli, měli silné návaly zvracení a průjem," řekli novinářům pracovníci kliniky.

Lékaři dali postiženým prostředky na utišení bolestí a přes polovinu jich propustili do domácího ošetřování. Jednadvacet pacientů si ale doktoři ještě nechali na pozorování.

"Vzorky špaget už jsme dostali. Necháme je prozkoumat," sdělila Luz Lopezová, která má v regionu na starosti zdravotnictví.

Filipíny mají ještě v živé paměti událost z minulého týdne, kdy 27 dětí zemřelo poté, co snědly ke svačině místní pochoutku, karamelizovaný maniok, ve které byly pesticidy. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video