Soud ztrestal týrání spolužáka

  • 20
Německý soud vyslal varování všem školákům a studentům, kteří by chtěli šikanovat spolužáky. Tři středoškoláci ve věku od 16 do 18 let dostali za týrání a ponižování sedmnáctiletého chlapce nepodmíněné tresty. Ponižování si nahrávali na video, záběry ukazovali dalším studentům.

Trápení sedmnáctiletého studenta střední školy Wernera von Siemense v dolnosaském Hildesheimu trvalo dva a půl měsíce. Pak už ponižování nevydržel a svěřil se sociální kurátorce školy.

Na denním pořádku bylo fyzické i psychické týrání a ponižování. Oběť musela svým trýznitelům lízat boty, čistit si zuby saponátem, nebo například jíst křídu.

Před soudem stanulo celkem jedenáct mladíků. Dva byli během soudního jednání osvobozeni, další dostali podmíněné tresty nebo veřejně prospěšné práce. Tři hlavní viníci ale "vyfasovali" nepodmíněné tresty od 15 do 18 měsíců ve vězení pro mladistvé.

Obhajoba se neodvolala, rozsudky jsou tak pravomocné. Advokáti obžalovaných mladíků při jejich hájení poukazovali na špatnou situaci v rodinách a také na to, že v zemi, odkud většina obžalovaných pochází, je takovéto chování ve škole běžné, uvedla ČTK.

Většina z mladíků, kteří usedli na lavici obžalovaných, pochází z Ruska a do Německa se přistěhovala se svými rodiči.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: mladiství

Video