Mackenzie Leing Mathias a Nicholas Spencerovi před soudem (21. prosince 2022)

Mackenzie Leing Mathias a Nicholas Spencerovi před soudem (21. prosince 2022) | foto: Reuters

Soud v Ugandě obvinil americký pár z obchodování s dětmi. Dvojici hrozí doživotí

  • 5
Ugandský soud ve středu obvinil pár ze Spojených států z obchodování s dětmi. Pokud je podle agentury AP soud shledá vinnými, hrozí jim doživotní vězení. Dvojice údajně používala děti, které měla v Ugandě v pěstounské péči, k získávání finančních příspěvků od dárců. Mluvčí policie to uvedl jako důvod, proč má případ prvky obchodu s dětmi.

Mackenzie Leing Mathias a Nicholas Spencerovi, kteří jsou v současnosti ve vazbě, měli v Ugandě v pěstounské péči tři děti. Za týrání jednoho z nich byli obvinění už dříve.

Desetiletého chlapce údajně drželi v malé a chladné místnosti bez oblečení. V místnosti měli nainstalované kamery, kterými sledovali jeho údajně hyperaktivní chování. Policii na případ upozornil muž, který pro pár pracoval.

Děti v pěstounské péči Spencerovi odváděli, přepravovali a vydržovali za účelem vykořisťování, stálo dokumentu, který vydal soud v Kampale. Dva z chlapců, kteří u páru žili, jsou nyní v péči policie.

Spencerovi budou mít možnost učinit prohlášení o své vině či nevinně, až se případ posune k vyššímu soudu. K předchozímu obvinění z mučení se pár nepřiznal.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video