(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Polsko zaskočila prudká sněhová vánice, při nehodách zemřelo šest lidí

  • 18
Šest mrtvých si v rozmezí jen několika desítek minut vyžádaly dopravní nehody, ke kterým v úterý v centrální části Polska přispěla prudká bouře provázená vánicí. Silné sněžení omezovalo viditelnost a silnice byly kluzké. Uvedla to polská média s odvoláním na policii.

I ve Varšavě v úterý padaly kroupy a sníh. Kvůli silnému sněžení byla viditelnost omezena jen na pár metrů a silnice byly v jednu chvíli mimořádně kluzké, vylíčila rozhlasová stanice RMF 24.

26.března 2019 v 13:32, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 22:20

#Zima nie daje o sobie zapomnieć na Mazurach. Podróż po drogach regionu może być niebezpieczna, jeżeli ktoś już wymienił opony na letnie #pogoda #Mazury #śnieg @numeras @daniel_maczuga @AdKopysc @MeteoprognozaPL https://t.co/NbuEvBQeJ5

Nejtragičtější nehoda se odehrála u Mlawy, kde se nákladní vůz čelně srazil s protijedoucím osobním autem, které po nárazu vzplálo. Všichni tři lidé cestující tímto vozem zahynuli. Víceméně ve stejnou dobu se u města Ostrów Mazowiecka čelně srazil kamion s autobusem, ve kterém přišel o život řidič a jeden z cestujících. U Ostrolenky zemřela řidička, jejíž osobní vůz sjel ze silnice a narazil do stromu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video