Severovýchod USA zasypávají přívaly sněhu. Přes metr napadlo i v Japonsku

  • 16
Některé americké státy ve středu zasáhlo vydatné sněžení. Sníh má padat i ve čtvrtek, na severovýchodě Spojených států ho může být až půl metru. Zápasí s ním například v Pittsburghu a New Yorku. Závěje ve stejnou dobu pokryly i severní Japonsko.

Sněhová bouře s mrznoucím deštěm nejprve zasáhla americké východní pobřeží. Varováno před ní bylo více než šedesát milionů obyvatel států od Georgie po Maine.

Ve městě New York by celkem mohlo napadnout až třicet centimetrů sněhu, píše CNN.

Ve Filadelfii očekávají zhruba třináct centimetrů sněhu, v částech Connecticutu napadne zhruba čtyřicet centimetrů. Podobné množství očekává i Boston.

Vydatné sněžení doprovázejí dopravní nehody. Jen ve středu a čtvrtek bylo také zrušeno až 1 300 letů. Problémy hlásí i hromadná doprava.

Sníh však není na východě jediným nebezpečím. Meteorologové varují před ledovkou v částech Severní Karolíny, Virginie a Marylandu. Kromě komplikací v cestování může dojít i k výpadkům elektřiny.

Závěje pokryly také severní Japonsko, ve městě Nishiwaga napadlo až 126 centimetrů nového sněhu. To je čtyřnásobně více než je obvyklý průměr. Sníh způsobuje komplikace v dopravě, dochází k nehodám a zácpám. 

Silné sněžení se očekává v severní části regionu Kantó, prefektuře Niigata a dalších oblastech poblíž Japonského moře.


Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video