Proti usmrcování novorozeňat na Slovensku od roku 2004 bojuje občanské sdružení Šance pro nechtěné.

Proti usmrcování novorozeňat na Slovensku od roku 2004 bojuje občanské sdružení Šance pro nechtěné. | foto: Profimedia.cz

Slovenští stěhováci objevili novorozeně v mrazáku

  • 28
Stěhovací firma narazila při stěhování rodiny neplatičů z domu ve slovenském Ružomberoku na otřesný nález. Zaměstnanci objevili v mrazáku tělo mrtvého novorozence. Bylo tam údajně schované mnoho let. O případu informoval slovenský zpravodajský portál Pravda.sk.

"Mohu potvrdit, že jsme takovéto oznámení přijali. Policie případ intenzivně vyšetřuje, a proto zatím nepodává žádné informace," uvedl žilinský okresní policejní mluvčí Igor Mahút pro Pravda.sk.

Podle neoficiálních informací televize TA3 bylo tělíčko dítěte ukryto osm let. Z mrazničky vypadlo během stěhování.

Dítě údajně porodila dnes 38letá žena v roce 1999. Sousedé si však tehdy ničeho podezřelého nevšimli. Rodina, ve které se případ odehrál, má údajně dvě dospělé děti a jedno školou povinné.

Proti usmrcování novorozeňat na Slovensku od roku 2004 bojuje občanské sdružení Šance pro nechtěné. V devíti městech umístili do nemocnic inkubátory, do kterých mohou ženy své děti odnést.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video