ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

U Nitry spadlo malé sportovní letadlo, dva lidé zahynuli

  • 0
Dva lidé přišli o život při pádu malého sportovního letadla, které se v úterý večer zřítilo u obce Podhorany u Nitry na západě Slovenska. Oznámila to v úterý slovenská média s odvoláním na mluvčí krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Nitře Andreu Červočovou. Příčiny pádu letadla zatím nejsou známy.

„Při pádu sportovního letadla zahynuly dvě osoby. Vyslaní záchranáři už jim nedokázali pomoci,“ potvrdila mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová podle webu televize Markíza.

O život podle televize Joj přišli muž a žena, podle nepotvrzených informací muž učil ženu létat. Nehodu ohlásili místní obyvatelé a po troskách pak pátrali hasiči na čtyřkolkách. Hasičům a policistům se podle listu Sme trosky podařilo objevit po necelé hodině.

„Nad Podhoranami se před chvilkou zřítilo sportovní letadlo, viděl jsem to v přímém přenosu,“ citoval deník vyjádření očitého svědka na sociální síti. „Viděl jsem, jak (letoun) klesal dolů, zmizel za kopce a už jen takové bum. Ale nevěřil jsem, že opravdu spadl,“ vylíčil další svědek.

Příčiny pádu letadla zatím nejsou známy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video