Diskuze

Fico se bojí, že kumpáni začnou mluvit. Fialovi jsem vděčná, říká Vášáryová

Slovenskému premiérovi Robertu Ficovi už je jedno, co svými kroky způsobí. Záleží mu jen na tom, aby ho nezavřeli, říká v rozhovoru pro iDNES.cz slovenská diplomatka, politička a někdejší herečka Magda Vášáryová. „Bude to rychlé,“ varuje s tím, že odstřižení Slovenska od eurofondů může přijít dříve, než tomu bylo u Maďarska.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

Vašáryová, Vašáryová, kde se ta žluč ve vás bere. Rozlívejte si ji doma, ne u nás v ČR. Díky.

8 2
možnosti
Foto

Zapomínáme na to, co je to demokracie. Pana Fica si Slováci zvolili v řádných a naprosto svobodných a demokratických vobách a my se musíme rozhodnout. Buď nám to vadí a pak se Slovenskem přerušíme všechny styky a nebo to budeme respektovat. Pokud máme jiný názor na dílčí věc, pak jsme povinni tu problematiku se Slováky řešit vzájemnou otevřenou diskuzí a ne se urážet a odmítat jednání.

14 2
možnosti
PM

Tahle herečka s velmi vstřícným postojem k socialistické kultuře sedmdesátých a osmdesátých let která vycítila blížící se konec a stala se bojovnicí proti totalitě kterou před tím dojila, může akorát šoupat nohama.

25 14
možnosti
JV

Co budou dělat Ficovi komplicové nevím, ale doufám, že slovenští voliči tohle pražské namyšlené poučování odmítnou a zvolí prezidentem pana Pelegriniho.

18 15
možnosti
Foto

Pokud zvolí Pellegriniho, Fico přes něj vymění ústavní soudce, prosadí si svou de facto amnestii pro své kámoše ve vězení i pro sebe, ovládne postupně média, policii a žalobce/státní zastupitelství a bude na Slovensku vládnout jako Orbán - bude beztrestně krást až do smrti a s ním i jeho mafiánská sebranka.

Už teď je Slovensko tam, kde slunce nesvítí. Zdravotnictví rozkradla Penta, za Matoviče se nepřipravil ani metr nové dálnice či železnice, všechno stojí a chátrá. Fico to pak s Pelegrinim dorazí tím, že EU odstřihne slovákům dotace, na nichž jsou z 80% investičně závislé jejich rozvojové regiony.

A to vše jenom proto, aby Fico nešel sedět za předchozí rozkrádání (ve spolupráci s Italskou mafií).

To bude opravdu fajn. I pro nás. Volte Pelegriniho.

5 6
možnosti
Foto

Tak ona si chodí stěžovat do Bruselu? I u nás se najdou takoví vlastenci, že?

Já Fica sleduji pravidelně, jeho názory mi připadají rozumné. Jako alkoholik se nechová. Populista není. Asi si paní Vašáryová hraje na naší Džamilu. Ta také diagnostikuje lidi na dálku.

31 10
možnosti
RP

Fico neni populista? To, ze je to notor je verejne tajemstvi jako Pelleho orientace.

7 16
možnosti
JV

J84i44ř29í 15V15o71l19e53k

9. 3. 2024 17:49

Fico zřejmě chce požádat Putina aby se v zájmu míru omluvil Ukrajině za vojenskou agresi, a aby opustil veškerá okupovaná území včetně Krymu, a zaplatí Ukrajině válečné reparace. Odmítám uvěřit tomu, že by měl Fico na mysli něco jiného.

2 22
možnosti
EH

Jestli to říkal Václav Moravec, tak to bude pravda.

4 1
možnosti

Díky, že je zde pohled zrovna paní Vášáryové. Rozumná, důstojná dáma.

14 31
možnosti
PT

V tom nevidím problém. V čem ano, že ČT, ČRo, iDnes atd. zvou výhradně současnou slovenskou opozici. A před Čechy taktní tají, co si myslí většina slovenských voličů. Kdo nečte přímo zdroje ze Slovenska, má hodně zkreslenou představu. Jak jsem popisoval na začátku této diskuze.

Je to jakoby na Slovensku zvali na rozhovory výhradně politiky a sympatizanty SPD a ANO a ti slovenské veřejnosti popisovali, jak Fiala vládne a jaká je situace v ČR

22 7
možnosti
LP

Pamatuji jak před lety, myslím to bylo v Otázkách Václava Moravce v roce 2018 nebo 2017, paní Vašáryová měla velké vystoupení o tom jak velice Slovensko pokročilo v zavádění demokracie a právního státu a jak je Česko proti Slovensku v tomto neuvěřitelně zaostalé a jak se budeme muset od Slovenska ještě moc učit atd.. Krátce potom byl zavražděn novinář Kuciak a jeho snoubenka a následně se vyvalilo všechno to svinstvo ohledně vrcholné slovenské politiky včetně jejího propojení se zločinem, mafií a s porušováním práva. Tím chci jen říct, že od té doby jsem velmi opatrný ohledně názorů a vyjádření této paní k dění na Slovensku o Česku ani nemluvě. Ona asi žije mentálně i fyzicky v trochu jiném světě než většina obyvatel Slovenska.

27 5
možnosti
SV

Pravda a láska už dneska (po 30 letech) netáhne - dnes umělci oslovují lidi více válkou a nenávistí... (zavzpomínejte - není tahle vždy-kritická paní náhodu také bývalá herečka?)

23 8
možnosti

Paní Havlická, nerozumím tomu, proč se pani vasaryove dává tolik prostoru k vyjadřování se k politice v médiích. Je to herečka, ne? V tom případě bych dala prostor i nějakým zelinarum, učitelům, skladovym operátorům a dalším kompetentním lidem, ale většina z nich chce raději dělat to, čemu rozumí Přestaňte z paní vasaryove dělat užitečného idiota a běžte dělat něco, co vám půjde.

20 40
možnosti

Možná to nevíte, ale spoustu let působila jako diplomatka.

30 6
možnosti
ČK

To je zase sentimentu kvůli kolonii, jediné, kterou české země kdy měly, a která nám 4x za 100 let vrazila kudlu do zad...

Lepší vztahy máme mít s Rakouskem i Německem, v jehož vlivu jsme byli 1000 let. Za to Slovensko neexistovalo. A bylo pod vlivem Maďarska

16 14
možnosti
PT

To se vám tedy povedlo, napsat tohle zrovna dneska

Naše vztahy se Slováky měly různé peripetie, ale opravdu nelze Slováky srovnávat s Němci, kteří se nás pokusili vyvraždit při genocidě, zabili statisíce našich občanů a přesně před 80 lety během jediné noci Němci udělali náš národní rekord a zavraždili 3792 československých mužů, žen a dětí najednou.

Navíc Slovensko nebylo naší kolonií, když už tak určitá analogie kolonie bylo to území co nám pak "vzala" a dodnes nevrátila Ukrajina

15 6
možnosti