Autobus ve Spišském podhradí na Slovensku srazil skupinu lidí. Tři dívky...

Autobus ve Spišském podhradí na Slovensku srazil skupinu lidí. Tři dívky zemřely, další lidé jsou zraněni. (6. dubna 2024) | foto: Profimedia.cz

Tragická nehoda na Slovensku: tři dívky zabil autobus s nezataženou brzdou

  • 160
Tři dívky zahynuly a jedna bojuje v nemocnici o život po ranní nehodě autobusu ve Spišském Podhradí na východě Slovenska. Novinářům to řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok, který tak upřesnil původní informaci záchranářů o dvou mrtvých. Podle ministerstva vnitra autobus srazil deset lidí.

Šutaj Eštok uvedl, že oběti nehody směřovaly na křesťanskou akci. Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová sdělila, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo z neznámých příčin rozjelo.

Podle informací stanice JOJ24 řidič nezatáhl ruční brzdu. Také televize TA3 s odvoláním na nejmenovaný zdroj uvedla, že příčinou nehody autobusu měla být nezatažená ruční brzda.

Na místo nehody podle Šutaje Eštoka dorazil znalec, informace z dosavadního vyšetřování ministr nesdělil.

Slovenští politici i zástupce církve vyjádřili lítost nad nehodou. „Chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a vyjádřit účast všem zraněným. Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ řekla novinářům slovenská prezidentka Zuzana Čaputová poté, co odvolila v dnešním druhém kole slovenských prezidentských voleb.

„Toto velké neštěstí mě opravdu zasáhlo. Akci a program jsme zrušili,“ uvedl spišský biskup František Trstenský.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video