Policistu zastřelil jeden z lupičů poté, co odjeli od přepadené směnárny. Ilustrační foto

Policistu zastřelil jeden z lupičů poté, co odjeli od přepadené směnárny. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Slovenského policistu nasazeného mezi lupiče zastřelili při akci

  • 44
Na západě Slovenska zahynul policista, který se v rámci policejní akce zúčastnil přepadení směnárny. Předtím infiltroval gang bankovních lupičů. Po nájezdu na směnárnu ho ale další lupiči zabili dříve, než je policisté dopadli.

Policisty na chystanou akci v Levicích u Nitry upozornil jeden z lupičů v neděli večer. Jeden ze strážců zákona poté lupiče infiltroval a připojil se k akci.

Peníze měli lupiči podle dohody předat dalšímu muži na benzinové pumpě v Levicích. Na té číhali policisté. Údajný objednavatel si ale pro lup nepřišel a posádka auta pokračovala v jízdě.

Po pár stech metrech podle ředitele nitranské policie Jána Štarka zřejmě ve voze došlo k hádce a ke střelbě. Zahynul přitom policista i muž, který chystanou loupež policii vyzradil. Štark dodal, že policista v převleku neuposlechl rozkaz, aby s lupiči do auta nenasedal. "Zkoumáme, zda byl přinucen, nebo zda to byla jeho iniciativa," řekl.

Policie oznámila, že již zadržela hlavního objednavatele loupeže a dva další pachatele, kterým hrozí až 25 let vězení nebo doživotí. Muž, který střílel a loupež organizoval, byl sedmkrát soudně trestaný.

Policejní ředitel neodpověděl na dotaz novinářů, zda bylo nutné nasazení utajeného policisty. Neupřesnil ani další podrobnosti akce, jejichž zveřejnění by podle něj mohlo ovlivnit vyšetřování.

Levice na Slovensku

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © Google

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video