Letiště Heathrow

Letiště Heathrow | foto: AP

Soud propustil Slováka, který na Heathrow vyvolal poplach

  • 4
Slovák, kterého ve středu policie zadržela na londýnském letišti Heathrow s předmětem připomínajícím rozbušku, se v pátek dostal na svobodu. Soud ho podmínečně propustil, napsala slovenská média s odkazem slovenské ministerstvo zahraničí.

Slovák původně s několika krajany a dvěma Čechy mířil se zájezdem do Spojených států, tamní úřady jim ale zakázaly z Londýna do USA odletět, takže se skupina musela vrátit domů.

"Byl podmínečně propuštěný," řekl mluvčí ministerstva zahraničí Boris Gandel. Další podrobnosti odmítl sdělit, neboť si Slovákova rodina zveřejňování takových informací nepřeje.

Britské úřady Slováka obvinily z držení nebezpečného materiálu na palubě letadla a spolu s ním zadržely i jeho manželku, tu v noci na dnešek propustily. Mužův případ v pátek řešil soud, který skončil podmínečným propuštěním.

Slovák podle dřívějšího prohlášení ministerstva zahraničí tvrdil, že o zmíněném předmětu nic neví a že mu ho někdo podstrčil, když v letadle z Vídně do Londýna spal (více o případu čtěte zde).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video