Most u Bělehradu, pod kterým skončil život mladého slovenského fanouška

Most u Bělehradu, pod kterým skončil život mladého slovenského fanouška | foto: blic.rs

Slovák se v Bělehradě vyhoupl do okénka autobusu, zabil se o most

  • 446
Slovenský fotbalový fanoušek se při průjezdu srbskou metropolí vyhoupl do střešního okénka právě ve chvíli, kdy autobus s českou poznávací značkou vjel pod most. Na následky zranění zemřel.

O tragické nehodě ze čtvrtečního rána informoval jako první s odvoláním na mluvčí první pomoci srbský bulvární server Blic. Neštěstí se stalo kolem sedmé hodiny ráno.

Český autobus

Podle české konzulky v Bělehradě Valerie Fülleové autobus patřil soukromé brněnské společnosti a řídil ho český řidič. Srbští policisté autobus s fotbalovými fanoušky doprovázeli od jeho vjezdu do Srbska a po tragédii řidiče zadrželi. Podle konzulky je to běžný postup při vyšetřování. Řidič může být pro potřeby vyšetřování zadržen maximálně na 12 hodin.

ČTK

Dvaadvacetiletý Tomáš na dálnici z Bělehradu na Niš vylezl střešním okénkem autobusu a narazil hlavou do konstrukce nadjezdu. Podle Blicu se mladík, který byl zřejmě pod vlivem alkoholu, pokoušel vyhoupnout na střechu autobusu a posadit se na ni.

"V Bělehradu stojíme už dlouho. Jeden kamarád se ho snažil ještě oživovat, ale bylo to už marné. Byl celý od krve. Přijeli sem policajti, řidičům dali fouknout a zjistili, že měli upito. Autobus ještě umývají od krve," řekl podle serveru sme.sk dopoledne fanoušek Lukáš, který byl přímo v autobuse.

Podle serveru trnavskyhlas.sk srbská policie naměřila alkohol pouze u toho řidiče, který zrovna neřídil a odpočíval.

Fanoušci chtějí uctít kamaráda

Podle webu srbské televize a rozhlasu B92 autobus s českou poznávací značkou vezl fotbalové fanoušky do Sofie na večerní utkání 3. předkola Evropské ligy mezi trnavským Spartakem a týmem Levski Sofia. Otřesení fanoušci na zápas půjdou, ale z úcty k mrtvému kamarádovi fandit nebudou.

"Nechceme k tomu zaujímat oficiální stanovisko, protože máme zkreslené informace. V každém případě nás tato tragická událost velmi mrzí, hráči i funkcionáři už o tom vědí," řekl sme.sk marketingový manažer slovenského klubu Marián Černý. "Chtěli bychom mu vzdát úctu aspoň minutou ticha před zápasem, to však musí povolit UEFA," dodal Černý.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video