Z cirkusu v Montaně utekla slonice. Pobíhala po silnici a kálela lidem na trávník

  • 7
Obyvatele města Butte v americkém státě Montana tento týden překvapila netradiční podívaná. Mezi auty na rušné silnici a později kolem kasina se totiž procházela slonice. Podle místních médií zřejmě utekla z cirkusu, informoval list The Washington Post.

Videa incidentu natočená šokovanými svědky kolují na sociálních sítích. Je na nich vidět, jak se slonice proplétá mezi auty a později za ní běží ošetřovatel.

Na jednom z videí je slyšet, jak překvapená Brittany McGinnisová říká, že po silnici kráčí slon. „Panebože,“ dodává se smíchem. „Tohle se může stát jen v Butte, utekl cirkusový slon,“ přidala její spolucestující. Podle stanice NBC Montana se zvíře během procházky také někomu vykálelo na trávník.

Místní média informovala, že slonice utekla z cirkusu Jordan World, který podle svých webových stránek pořádal v úterý ve městě představení. Bill Melvin z místního kulturního centra řekl televizi KXLF, že cirkusová slonice utekla ve chvíli, kdy ji ošetřovatelé umývali; zvíře se leklo rány, kterou způsobilo projíždějící auto. Podle Melvina však nešlo o až tak dramatický incident, jak to na první pohled vypadá, a slonici se podařilo bezpečně odchytit.

Organizace na ochranu zvířat PETA podala úřadům stížnost na cirkus za to, že podle ní selhal při ochraně slonice a ohrozil veřejnost. Zároveň vyzvala lidi, aby nechodili na cirkusová představení, kde jsou sloni nuceni vystupovat.

Butte

Butte

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video