Diskuze

Firmy šlechtí superodolnou kukuřici, roste na dohled polárnímu kruhu

Kukuřice je jednou z nejpěstovanějších plodin na světě. Zemědělské firmy se však stále snaží zvýšit produkci a v laboratořích šlechtí odolnější variety, které snesou i podmínky u severního polárního kruhu. Potravinoví experti se však ptají, zda je zvyšování produkce potřeba. Kukuřice je totiž nejvíce v historii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To mají redachtóři moc dobrý zrak, když dohlédnou na 190 kilometrů...8-o

0 0
možnosti

Jediný lék na hladomory v Africe je kontrola porodnosti. Pokud je nějaká společnost takhle neschopná se uživit, musí jít tímto směrem. A v podstatě celý dnešní přelidněný svět, pokud nechceme snižovat své životní nároky. Civilizovaný svět (především Evropa) má na tohle v podstatě "šestý smysl" - s růstem inteligence se lidé rozmnožují méně. Což samozřejmě neznamená, že kdyby se populace snížila pod určitou úroveň, rozmnožovací pudy nebudou znovu sílit.

0 0
možnosti

Prečo na dohľad od polárneho kruhu? No preto, že tam nie je problém s vodou - tam je t.č. dostatočné množstvo zrážok a v blízkej budúcnosti v miernom pásme (ale už aj teraz) prirodzených zrážok ubudne . Subtrópy postupujú na sever ( na našej pologuli). Takže produkčné poľnohospodárske oblasti sa tiež "posúvajú" na sever.

0 0
možnosti

Nevšiml jste si, jak výrazně ubyl počet článků pojednávajících o rozšiřování Sahary? Sahara se zmenšuje.

Se zvyšující se teplotou roste výpar a rostou i srážky. A ekoteroristi proti tomu bojují.

1 0
možnosti

Aby produkce stačila růstu obyvatel Afriky, tak by se musela každých 30 let zdvojnásobit. A chci vidět klas, velikosti melounu.:-)

2 0
možnosti

Afrika je v tropickém pásmu, kde je pro ty správné rostliny ideální teplota k růstu po celý rok. A současně správné rostliny jsou ty tropické navyklé na optimální teplotu 25 - 35 st C, kde je logicky mnohem intenzívnější růst než u těch našich při teplotě 10 - 20 st C.

ve výsledku dokáže správně obhospodařovaný hektar půdy v Africe vyprodukovat za rok několikanásobně víc potravin než hektar půdy u nás v mírném pásmu.

Neboli do Afriky se vůbec žáné potraviny nemusí dovážet, ale naopak.

3 0
možnosti

to moc nechápu, vegetační období tam musí být tak 4 měsíce, že snese zimu, je jedna věc, ale nic zeleného nesnese tmu.

0 0
možnosti

Ale taky čím více na sever, tím více tam jsou v létě delší dny.

0 0
možnosti

"Větší produkce paradoxně nepomůže ani menším farmářům. Nadbytek kukuřice na trhu tlačí dolů její cenu."

To ale pro Monstanto neni problem, naopak. S klesajici cenou roste tlak na hektarovy vynos, takze jakmile se takova plodina objevi, farmari po ni chte nechte skoci. A levna puda v sub-polarnich oblastech je kapitola sama pro sebe...

0 0
možnosti

Což je všechno dobře, znamená to efektivnější produkci, tudíž více levnějího jídla na trhu.

2 0
možnosti

J10a68n 89D74o66s83t14á15l

30. 9. 2017 0:19

Kukurice je nadmiru super dulezita plodina..Jen tak dale!!!Happy opravdu na Bliti!!!!!!

1 1
možnosti

J94i56r68k27a 19B87r42o24u61k

29. 9. 2017 22:26

Jen blbněte s tou přírodou, ona to pak spočítá

8 0
možnosti

To už zkoušel Mičurin ..

3 0
možnosti
Foto

to je ta firma co pokutuje farmáře když zjisti jejich geny v plodinách, co si nekoupili licenci? Co vydírají farmáře tím, že musí odevzdat vše do posledního zrníčka a poté si musí koupit sadbu znovu? :))))

11 0
možnosti

ano..monsanto a jejich ddt, ktere jeste dnes stale zamoruje pudu..a takovy Roundup..U nas jsem ho videl jeste nekde prodavat..nevim zda-li jsou to jeste lidi, co ridi tenhle obludny korporat

1 1
možnosti