Pátrání po obětech sesuvu

Pátrání po obětech sesuvu - Záchranáři a vesničané pátrají v bahně po obětech sesuvu půdy ve vesnici Tawangmagu ve střední Indonésii. (26. prosince 2007) | foto: AP

Sesuvy půdy v Indonésii zabily desítky lidí

Až osm desítek lidí přišlo údajně v Indonésii o život při sesuvech, které zasáhly západní část země. Podle místní rozhlasové stanice el-Shinta citované agenturou AP neštěstí vyvolal přes 12 hodin trvající déšť.

Policie potvrdila zatím jednoho mrtvého a 61
nezvěstných. Zástupce záchranářů podle AP oznámil, že zahynulo nejméně 78 lidí.

Podle televize Metro TV, která hovořila o 59 obětech, se záchranáři snažili dostat na místo tragédie, které leží asi 500 kilometrů východně od metropole Jakarty. Pomoc ale vázla vinou zasypaných silnic, což bránilo přísunu nezbytné těžké techniky.

Při sezonních deštích a záplavách každoročně v Indonésii umírají desítky lidí. Někteří ekologové a organizace obviňují vládní úřady z toho, že jednou z příčin častých sesuvů jsou jejich snahy o odlesnění.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video