V chicagském bytu bez elektřiny zemřelo šest dětí Ramirezových.

V chicagském bytu bez elektřiny zemřelo šest dětí Ramirezových. | foto: Reuters

Šest dětí uhořelo v plamenech od svíčky

  • 4
Požár v chicagském bytě zabil šest dětí ve věku tři až čtrnáct let. Podle prvních zpráv mohla za neštěstí svíčka, kterou se v domácnosti odpojené od elektřiny svítilo. Matka a další tři děti jsou v nemocnici se zraněními.

Oheň vypukl v neděli krátce po půlnoci. "Matka vyběhla s jedním dítětem v náručí a volala na sousedy, že další děti jsou uvnitř," řekl CNN velitel hasičů Will Knight. "Ptali se jí kolik a ona řekla, že osm," dodal.

"Pomoc! Pomoc! Hoříme Hoříme! křičely děti," líčí 22letý Derrell Dixon noční tragédii. Několik sousedů si s prostěradly stouplo pod okna a snažilo se děti přimět, aby ze třetího patra skočily.

"Je to největší požární tragédie, kterou jsme tu v posledních letech měli. Mám tím na mysli, že jde o děti. Je to těžké pro každého, kdo s tím má něco společného," řekl CNN hasič Raymond Orozco.

Podle prvních zpráv mohla za požár svíčka, kterou se v bytě odpojeném od elektřiny svítilo. Mluvčí energetické společnosti Commonwealth Edison John Dewey uvedl, že domácnost byla od proudu odstřižená už od května. Důvody přerušení dodávek neprozradil s tím, že se jedná o důvěrnou informaci.

"Sousedé jsou v šoku," řekla CNN plačící Jasmin Lambová. "Byla to milá a vřelá rodina," dodala 16letá dívka. Kamarád jednoho z dětí uvedl, že jejich matka byla původem z Mexika, ale že rodina žila ve Spojených státech už minimálně šestnáct let.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video