Kvůli sněhové bouři zůstaly v ulicích New Yorku hromady neodvezených odpadků.

Kvůli sněhové bouři zůstaly v ulicích New Yorku hromady neodvezených odpadků. | foto: Profimedia.cz

Sebevrah skočil v New Yorku z 9. patra, zachránila ho kupa odpadků

  • 4
Kupa nahromaděných odpadků s největší pravděpodobností zachránila život šestadvacetiletému sebevrahovi z New Yorku. Pokusil se ukončit život skokem z bytu v devátém patře. Jenže dopadl přímo do hromady pytlů se smetím, které město kvůli vánoční sněhové bouři nestihlo odklidit.

Newyorčané čekali na odvoz odpadků už od Vánoc, kdy severovýchod Spojených států paralyzovala sněhová bouře. Představitelé města se místo svozu smetí soustředili raději na odhrabávání sněhu ze silnic. Na jejich hlavu se tak snášelo čím dále více kritiky od naštvaných obyvatel.

Nyní se ukázalo, že povalující se odpadky zřejmě zachránily život šestadvacetiletému muži, který v neděli skočil z devátého patra.

Spadl totiž přímo do kupy nahromaděného smetí a přežil. Nyní je v kritickém, ale stabilizovaném stavu, uvedla agentura AP. Bylo štěstí, že město nemohlo odklidit odpadky, řekla sebevrahova teta Katharina Capatosová listu The New York Post.

Dodala, že mladý muž si v poslední době dělal starosti s vystěhováním ze svého bytu s regulovaným nájmem.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video