Vítejte v Belgii. Ekologické aktivistky hodily řediteli Ryanairu do obličeje dort

  • 104
Rozruch před budovou Evropské komise ve čtvrtek vzbudily ekologické aktivistky, když trefily dortem šéfa letecké společnosti Ryanair Michaela O’Learyho. Ten se zrovna připravoval na tiskovou konferenci o stávkách, které společnost zasáhnou. Piloti Ryanairu v Belgii budou stávkovat 14. a 15. září.

„Vítejte v Belgii. Přestaňte znečišťovat,“ křičeli aktivisté, zatímco dvě z nich trefily šéfa Ryanairu krémovými dorty přímo do obličeje. „Výborně,“ okomentoval to pouze O’Leary. Záběry přinesla belgická televizní stanice LN24.

O něco později společnost zveřejnila několik komentářů na sociální síti X, dříve Twitteru. „Dnes vřelé přivítání v Bruselu. Cestující jsou tak nadšení z našich nových spojů, že to oslavují dortem. Máme velmi dobré nízké ceny,“ napsala společnost. „Namísto nákupu krémových dortů si mohli koupit let z Belgie za stejnou cenu,“ dodala v dalším komentáři.

Piloti Ryanairu v Belgii oznámili již čtvrtou stávku za dva měsíce. Požadují lepší platy a více času na odpočinek. Irská společnost je častým terčem kritiky ze strany odborových svazů zejména kvůli pracovním podmínkám pilotů.

Nedávno ale veřejnost pobouřil i případ dvou britských seniorů, kterému bylo za vytištění palubních vstupenek na letišti naúčtováno 110 liber (přes 3 100 korun). Ryanair svůj postup hájil s tím, že poplatek byl v souladu s jeho pravidly.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video