Lidé se shromažďují před hlavní kanceláří poté, co škola po útoku propustila...

Lidé se shromažďují před hlavní kanceláří poté, co škola po útoku propustila studenty. (1. března 2023) | foto: ČTK

Na kalifornské škole se při rvačce pobodali studenti, jeden z nich zemřel

  • 6
Během rvačky na střední škole v severní Kalifornii se zranilo několik studentů. Jeden z nich na následky zemřel. Útočník, patnáctiletý student prvního ročníku, je aktuálně ve vazbě, informovala policie v Santa Rosa.

„Během rvačky byl smrtelně pobodán šestnáctiletý student. Stalo se tak před třídou plnou dalších studentů,“ uvedla agentura AP s odvoláním na místní úřady. Bodnou ránu utrpěl i další student a patnáctiletý útočník, student prvního ročníku je ve vazbě, informovala policie v Santa Rosa.

Po útoku nožem na škole ve Švédsku zemřely dvě ženy, podezřelým je student

„Dvě oběti, studenti střední školy Montgomery High School, vešly ve středu dopoledne místního času do hodiny výtvarné výchovy, brzy na to se strhla rvačka,“ popsal policejní velitel John Cregan. Ve třídě bylo asi třicet studentů.

Učitelům se nejprve podařilo bojující studenty od sebe roztrhnout, útočník ale vytáhl nůž a dva chlapce bodl. Oba odvezli do nemocnice a byli při vědomí. Jeden z nich, který utrpěl tři bodné rány v horní části těla, ale na následky zranění zemřel.

Útočník z místa činu utekl, policie ho ale brzy nalezla a vzala ho do vazby. Vyšetřovatelé stále pátrají po noži, který použil. „Studenti se znali a bojovali spolu již dříve,“ dodal policejní velitel. Proč se odehrála středeční rvačka, není jasné.

„Je to pro nás opravdu smutný den. Tragédie, ke které došlo, mě zdrtila,“ uvedla inspektorka Anna Trunnellová, která má na starosti školy ve městě Santa Rosa. V žádné ze škol v okolí nejsou při vstupu detektory kovu ani v nich nehlídkují policisté. Santa Rosa leží asi 80 kilometrů severně od San Franciska.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video