Ruská justice

Ruská justice | foto: Profimedia.cz

Vrah nesplnil zakázku. Ruska ho za to hnala k soudu a chtěla peníze zpět

  • 82
Soud v ruském městě Nižnij Novgorod se zabýval žalobou, kterou se objednavatelka nakonec nevykonané vraždy domáhala od najatého zabijáka. Požadovala, aby jí vrátil předem vyplacenou zálohu za zločin.

Vraždu již bývalého partnera si nejmenovaná obyvatelka města na Volze v roce 2016 zamluvila u svého známého, recidivisty, kterému za spáchání zločinu nabídla 150 000 rublů (asi 52 000 Kč), přičemž 82 000 rublů (asi 28 500 Kč) mu dala předem.

Recidivista si našel společníka, kterému slíbil druhou část z honoráře. Dotyčný si ale vše rozmyslel a vražedný komplot udal policii. Ta zadržela objednavatelku, která byla loni odsouzena.

Již po svém odsouzení žena podala k soudu žalobu, aby od najatého zabijáka získala zpět 86 000 rublů, které mu dala jako zálohu.

„Žalobkyně žádala soud, aby od žalovaného vymohl dluh ve výši 86 000 rublů, protože zločin nedotáhl do konce a oběť zůstala naživu,“ citovala agentura Interfax z vyjádření soudu. Ten ale rozhodl, že žaloba odporuje dobrým mravům, a odmítl jí vyhovět.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video