Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Rusko baží po jihu Ukrajiny a spojnici s Podněstřím, mluví o útlaku místních

Ve druhé fázi vojenské operace na Ukrajině má ruská armáda za cíl získat úplnou kontrolu nad Donbasem na východě a nad jižní Ukrajinou, uvedl ruský generál Minněkajev. Ovládnutí jihu poskytne Rusku další spojení s Podněstřím, odkud podle něj přicházejí zprávy o pronásledování rusky hovořících obyvatel. Kyjev reagoval, že Rusku jde jen o okupaci Ukrajiny a plány označil za ruský imperialismus. Moldavsko si kvůli výrokům předvolalo ruského velvyslance.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

v podněstří nemůže být žádný útlak, protože nad ním nemá moldávie žádnou kontrolu.

jedině by se tam ti rusáci utlačovali mezi sebou :-P

0 0
možnosti
JW

Získání spojení s Podněstřím bylo v plánu od samého počátku. Chtějí propojit Podněstří s Krymem, Donbasem a Luhanskem. V jeden územní celek napojený přímo na rusko. A přinutit ukrajinskpu vládu, aby s tím souhlasila. To se nesmí stát!

1 0
možnosti
JL

J66a40n 43L77i51b30i52c79h

23. 4. 2022 4:47

Rusko pro své imperialistické výboje používá rétoriku hitlerovského Německa. Stačí jeden utlačovaný Rus a hned je důvod si to území připojit k impériu. To je velmi nebezpečný způsob obhajoby zabíjení a zabírání jiného suverénního území.

1 0
možnosti
FL

Idnes ty zpravy trosku obrusuje ve prospech ruska. Necituje presne apod. Jine servery do nich tepou jinak. Zde je to takove lehke, casto zpravy zapadnou v bazine.

0 0
možnosti

O všem rozhodne bojiště. Pokud by se ruské armádě dařilo, tak se nezastaví a budou pokračovat dál. Pokud se jim dařit nebude, tak změní jejich cíle. Stejně jako teď tvrdí, že nikdy nechtěli dobýt Kyjev a byl to pouze klamný manévr. Ovšem nesázejme na to, že se ruská armáda zastaví kvůli nějakému symbolickému datumu (např. 9.5.), nebo kvůli tomu, že budou v situaci, kterou budou moc popsat jako vítězství. Aby Putin neztratil tvář, říkají někteří... tak tomu taky nevěřím. Ten je totálně falešný. Ať se stane cokoli, Putin a jeho propaganda, to Rusům vysvětlí jako výhru ruského světa. Nedobyli Kyjev - hlavní město Ukrajiny, tak údajně dobyli celý Mariupol, který označili za "hlavní město batalionu Azov". Hlavní město bylo prostě dobyto, tedy tvrdí to. Rozhodující při jednání o míru, bude situace na frontě. Ne, počet telefonů s francouzským, nebo jiným politikem.

1 0
možnosti

Myslím, že není síly, která by Rusku zabránila získat území, která byla vždy ruská. "Velký" komunistický vůdce Lenin je bez rozmyslu přičlenil k Ukrajině. Jak napsal nositel Nobelovy ceny Alexandr Solženicyn: "V samostatném rozvoji dej Bůh Ukrajině veškeré úspěchy. Chybou, která ji zatěžuje, je právě to neúměrné rozšíření o území, která před Leninem nikdy nebyla ukrajinská – dvě doněcké oblasti, celý jižní pruh Novoruska (Melitopol, Cherson, Oděsa) a Krym".

1 6
možnosti

Vykládejte to lidem, co tam žijí. Rusko nemá tzv. měkkou sílu. Rusko vyhrožuje, škodí a pak ty města dokonce bombarduje. Od roku 2014 došlo k velkým posunům. Východ byl původně hodně proruský, i když nechtěl být součástí RF. Rok od roku se to posouvalo. Ruské straně chyběl pozitivní přístup, který by nějak prohluboval pozitivní vazby těch obyvatel na Rusko. Tohle prostě Rusko nikdy neumělo. A teď jim tam Rusové shazují bomby na domy a hlavně lidi. Třeba starosta Oděsy býval proruský. Teď říká: "Co to musíš být za ***, abys zmáčkl tlačítko a shodil bomby na Oděsu?" Lidé tam nechtějí patřit do ruského světa. Poznali, co je to za horor. Na okupovaném území se ruská armáda chová příšerně. Místní moc dobře vědí, že je nepřišli zachránit.

Rozhodne se na bojišti. Dobývat města, kde vás místní nenávidí, je ohromně těžké. Rusové je nakonec mohou jen totálně rozbombardovat. Všechno spálit a lidi vyhánět. (btw získali by spálenou zemi). Viz Mariupol, který totálně rozbombardovali a stejně tam pořád je odpor. Ale na východě jsou rovinaté oblasti, kde se bude bojovat jinak a důležitou roli bude hrát těžká techniky, dělostřelecká příprava atd. Papírově jsou v tom silnější Rusové a je to jejich doktrína - silné dělostřelecké ostřelování. Těžké techniky a munice mají mnohem víc. Ovšem v takové míře to nikdy necvičili. Vždycky to nacvičovali s malým zlomkem vojáků, o proti tomu co by teď potřebovali. Těžko jde utajit přípravu útoku - a připravený obránce je ve velké výhodě. A pak Ukrajinci mají mnoho dronů, radary které odhalují odkud nepřítel střílí apod. Dostanou nové útočné drony, houfnice, raketové systémy... Rusové mohou postupovat, ale hodně pomálu a mezitím Ukrajina posiluje. Konečně dostávají těžkou techniku, i když i oni budou potřebovat výcvik s touto technikou (ale zase tak dlouho to trvat nebude).

1 0
možnosti
DN

Týmto rečiam o útlaku Rusov v separatistických republikách dosť dobre nerozumiem. Kto ich tam utláča, keď sa odtrhli? Separatisti, ktorý sú tam u moci? Alebo pôvodná vláda, ktorá tam nemá žiaden dosah?

Prosím nejakého rusofila, nech mi to vysvetlí.

0 0
možnosti
JH

J26a47n 18H17r43u47b91e40š

22. 4. 2022 18:52

Pro Rusy je útlakem už to, že pro zaměstnání ve státní správě, ve školství nebo v medicíně musí umět ukrajinsky. No a jak jinak na Ukrajině? U nás zase musí umět česky. Dovedete si snad představit, že se Čech u nás se svým lékařem, učitelem, nebo úředníkem česky nedomluví? Neplatí to v soukromém sektoru, tam do toho státu nic není, ale do toho se ani na Ukrajině etnickým Rusům nemotal.

2 0
možnosti
JK

Prolhanému Putinovi nesmíme už nikdy cokoliv věřit! Nejprve lhal, že Krym neobsazují ruští vojáci, po krádeži Krymu tvrdil, že mu to bude stačit. Hned ovšem rozjel válku na východní Ukrajině. Po 8 letech napadl celou Ukrajinu s tím, že mu bude stačit propojit Krym pozemní cestou s Ukrajinou. Teď už chtějí Rusové propojit Krym s Podněstřím a odříznout Ukrajinu zcela od moře. Je jasné, že následně by Rusové hravě ovládli celé Moldavsko a pak už stačí dobýt zase kousek Ukrajiny ke slovenským hranicím... Ustupovat Hitlerovi vedlo ke druhé světové válce, Putin se chová obdobně jako Hitler takže rozhodně mu nesmíme věřit a ustupovat. Třeba maximálně podporovat Ukrajinu v boji s ruskými okupanty, čím dále od našich hranic se jim Rusy podaří zastavit tím lépe, sami dobře víme, že kam vstoupí ruský okupant tam už "pšenka nekvete" a zbavit se pak ruských okupantů je běh na generace!

8 0
možnosti
LK

L28i59b67o23r 80K96e26j11ř

22. 4. 2022 18:55

Bohužel musím souhlasit a dodat jen, že žádnému Rusákovi...

0 0
možnosti
JD

J95i48r55i 96D14o90b33r62ý

22. 4. 2022 16:44

By me zajimalo, nez dospeji k nazoru, ze rusky mluvici lidi jsou strasne utlacovani u nas v Varech.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

ANALÝZA: Donald Trump je vinen 34krát. Nastává nová éra americké politiky

1. června 2024

Premium V procesu, který bude Spojené státy ještě hodně stát, získali demokraté možnost říkat v...

Zbytky kokainu na WC našla ochranka Pekarové. Podezřelý je šéf její kanceláře

1. června 2024

Premium Ochranka předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové nalezla loni v lednu na pánských toaletách...

USA tlačí na mír v Gaze. Izrael předložil novou mírovou dohodu, má tři fáze

31. května 2024  20:06,  aktualizováno  21:32

Izrael předložil nový návrh komplexní dohody o příměří v Pásmu Gazy a o propuštění rukojmích...

Do Česka dorazily bouřky z Německa. U Olomouce se voda vylila na dálnici

31. května 2024  12:07,  aktualizováno  20:20

Výstrahy meteorologů před srážkami se naplnily. Česko zasáhly bouřky, které přišly z Německa. V...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!