Obří požár zachvátil sklad hnojiv u ruského Ramenskoje, na vině jsou svářeči

  • 89
Ve skladu v ruském městě Ramenskoje na jihovýchod od Moskvy vypukl požár. Podle agentury TASS nejprve hořelo na ploše 1 800 metrů čtverečních, následně se plameny rozšířily na plochu 2 700 metrů čtverečních. Zřejmě jde o sklad hnojiv, ale i kovu a plastových výrobků. Všem zaměstnancům se podařilo budovy opustit.

Na videozáběrech z místa požáru jel vidět hustý černý kouř a šířící se plameny. Oblaka kouře jsou viditelná i v okolních městech.

Ministerstvo pro mimořádné situace ve své tiskové zprávě informovalo, že hrozí rozšíření požáru i na sousední sklad. „V tuto chvíli se na hašení podílí více než 70 lidí a 26 kusů techniky,“ dodalo ministerstvo. Požár vypukl před polednem moskevského času (před 11:00 SELČ).

Podle prvních zjištění moskevské prokuratury je příčinou požáru porušení bezpečnostních pravidel při svářečských pracích. „Rozloha požáru je 2 700 metrů čtverečních. Hoří sklad a dřevěné palety, které byly umístěné venku. Veškeré síly se soustředí na uhašení požáru a na ochranu okolních budov,“ uvedlo rovněž ruské ministerstvo.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video