Diskuze

Další cíl denacifikace? Rusko pranýřuje autorku Pipi či zakladatele IKEA

V ruském hlavním městě Moskvě se objevily propagandistické plakáty zobrazující slavné osobnosti švédské kultury. Kampaň připisuje spisovatelce Astrid Lindgrenové, režisérovi Ingmaru Bergmanovi a zakladateli nábytkářského impéria IKEA Ingvaru Kampradovi výroky údajně podporující nacismus. Jsou ovšem výrazně vytržené z kontextu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Pipi - nacistka ... to už bude určitě i krtek podvratnej nacionalista a fašista!

0 0
možnosti
LJ

Rusko se na nikoho nechysta. Nedokaze porazit Ukrajinu natoz Svedsko.

Tedy ne, ze by se russakum okupace severni evropy nelibila. Ale proste na to nemaji.:-/

1 0
možnosti
MU

Lidé před listopadem takhle rozhodně neuvažovali. Samozřejmě bylo pár fanatiků a skalních komunistů, ale většina lidí režim nesnášela a trpěla ho jen z donucení. Většina lidí k západu vzhlížela a dost si ho idealizovala. Tehdejší komunistickou propagandu propagandu nebral nikdo vážně, lidi si z ní dělali legraci.

0 0
možnosti
JK

To se opravdu ti rusáci nedokáží vymanit z těch jejich bludů ? Je přece logické, že pokud budu někomu vyhrožovat, spojí se s ostatními, aby snížil rizika. Do NATO ty státy dohnal ten rusácký přístup. Do letoška Švédsko o členství nijak moc nestálo a Finsko jakbysmet.

4 0
možnosti
OU
JN

Pipi Rudá punčocha. tak to určitě

0 2
možnosti
MS

Vzpomínám na dobu před listopadem. Drtivá většina lidí tady uvažovala stejně jako oni dneska. Jako jo, na tom Západě mají super džíny, žvejkačky a super muziku, tady se za komunistů žít nedá, ale stejně to zlo je tam. Mají zbraně a chtějí nás zničit, protože jim to, co mají, nestačí.

Takhle tu přemýšlela většina lidí, do nějakýho konfliktu se Západem ale nechtěl reálně nikdo. V Rusku to bude stejný.

0 7
možnosti
SB

Ani náhodou!

Západ si lidé spíše idealizovali, protože nenáviděli Sovětský svaz.

6 0
možnosti
JC

Tak to tam mohou přihodit i Peroutku. Ten při přemýšlení, co je horší jestli ruský komunismus nebo německý nacismus napsal, že obojí jsou zrůdné ideologie. Ale jestli by si měl mezi nimi opravdu vybrat, tak ten německý nacismus. Protože ten se alespoň řídil nějakými pravidly, na rozdíl od Ruska, kde nikdo nevěděl hodiny, kdy popraven jako vnitřní nepřítel i když by byl sebeoddanější straně.

15 0
možnosti
IK

Jj. vždyť Putin a Zeman si tak rozumněli, copak tam dělá stále Nejedlý - ruský špion v centru Česka!!!

0 0
možnosti
IS

Rusák už neví kudy kam.

6 0
možnosti
RS

Když chtějí tví sousedi do nato, nenavrhneš jim jednání o zárukách a dohodách, ale napadneš jednoho vojensky a dalším dvěma vyhrožuješ atomem a likvidací ... teda pokud jsi Rusko. Ostatní státy se většinou dohodnout dokážou.

26 0
možnosti
MS