V ruské Jaroslavli v pátek vybuchl plyn v obytném domě. Záchranáři našli těla tří mrtvých (21. srpna 2020). | foto: Profimedia.cz

Při výbuchu plynu v ruské Jaroslavli zahynuly dvě ženy a pravděpodobně i dítě

  • 2
Ruští záchranáři v troskách obytného domu v Jaroslavli, ve kterém v pátek vybuchl plyn, našli v noci na sobotu další dvě oběti. Uvedla to agentura TASS. Počet mrtvých v Jaroslavli, ležící asi 250 kilometrů na severovýchod od Moskvy, tak stoupl na tři.

„Záchranáři z trosek vytáhli tělo. Předpokládáme, že jde o dítě,“ uvedl mluvčí místní správy ministerstva pro mimořádné situace, pod které záchranáři spadají. Ještě dříve se v troskách našlo tělo mrtvé ženy.

Výbuch nastal přibližně o půl osmé večer místního času. Následovalo částečné zhroucení desetipodlažního domu a požár, který hasiči posléze uhasili.

Ještě v pátek večer úřady potvrdily, že při výbuchu přišla o život žena, učitelka dějin výtvarného umění, a další žena a dítě jsou pravděpodobně pod troskami. 

Vyšetřovatelé pokládají únik plynu za nejpravděpodobnější důvod exploze. V domě je 120 bytů, ve kterých podle úřadů žije 342 lidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video