Ulice pod vodou, zatopené metro. Moskvou se přehnaly lijáky se silným větrem

  • 8
Bouřky doprovázené krupobitím, silným deštěm a větrem udeřily na ruské hlavní město Moskvu. V metropoli jsou zaplavené ulice i stanice metra. Vichr lámal stromy, bral střechy a blesk zapálil místní rozvodnu elektrického proudu.

„V tuto chvíli je známo, že liják zaplavil několik ulic na východě Moskvy. Provoz je kvůli tomu přetížený. Kromě toho je zaplavena stanice metra Yasenevo. Mezi některými stanicemi nefunguje vlaková doprava,“ uvedl pro ruskou zpravodajskou agenturu TASS zdroj záchranných služeb.

Liják způsobil také záplavy v místním nákupním středisku Kalita a v rezidenčním komplexu GreenPark.

Střechu obchodního centra na periferii Moskvy vichr částečně odtrhl. „K žádným zraněním nedošlo,“ uvedl zdroj záchranných služeb pro TASS a dodal, že vítr strhl tepelnou izolaci z rozestavěné budovy ve městě.

Kromě toho silný vítr láme stromy, poškodil billboardy a obchodní výlohy.

Na videu ze sociálních sítí je pak vidět, jak blesk uhodil do elektrické rozvodny, která začala následně hořet. Na Twitteru jsou i další videa, kde jsou vidět hořící domy a padající střechy.

Ruské úřady varovaly před před silným deštěm, bouřkami, krupobitím a silným větrem s účinností až do pondělních nočních hodin.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video