Diskuze

Kapesní armáda jako rakev na ruské generály. Pro řadové velitele je složitá

Pamatujete na válečné filmy, jak tam hrdinný velitel pěšáků uprostřed palby a hlíny z výbuchů, která mu pořád padá na helmu a kameramanovi na objektiv, křičí do polního telefonu: „Žádám o posily, pošlete mi tankovou četu! Posily, rozumíte?!“ Pak už jen kouká do hluchého sluchátka, protože pochopil, že spojení s veliteli je přerušené, takže tanky nepřijedou, průlom nebude a on asi padne. Tak tohle by se dnes ruské armádě stát nemělo. Tedy teoreticky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Rusko, Británie, USA a další země (např. Rumunsko, jehož vojáci osvobodili na Moravě vesnici, kde se zrovna můj otec narodil) bojovali proti Německu a jeho spojenců. Teď je Rusko osamocené a bojuje proti celému světu (až na několik pasivních výjimek samozřejmě). Ať žije Ukrajina!

0 0
možnosti
PV

V každém případě zajímavý článek, který vysvětluje spousty souvislostí o kterých se vůbec nedočtete. Díky.

1 0
možnosti
MV

Sovětský svaz druhou světovou válku vyhrál za obrovských ztrát, jenže doba se změnila a nikdo o takové války ve 21. století nestojí. Cena života vzrostla i v Rusku, proto se Putin zdráhá vyhlásit klasickou válku, kde by válčily miliony. Pak by ale násobně narostly ztráty.

3 0
možnosti
PK

Nemělo by to smysl. Ty miliony Rusů, kteří do války vůbec nechtějí, by tam posílali jen jako maso do mlýnku ... :-/

3 0
možnosti
PK

Dnes k tomu moc nechybělo :-)

2 0
možnosti
MP

A Blesk prave citoval agenturu unian, podle ktere byl Gerasimov zranen a prcha z UA

5 0
možnosti
Foto

Gerasimov je už v mém věku, jistě se zůčastnil i okupace ČSSR v srpnu 1968. Tehdy mi bylo 30 a nikdy na to ponížení nezapomenu, když mne na příjezdu do chaty zastavili a kontrolovali zachvátčici. Jakým právem?

15 1
možnosti
MG

Rusové nikdy nebyli takticky zdatní a všechno "přebili" lidskou masou. Jenomže hnát dnes šestnáctileté kluky a šedesátileté dědky proti nepřátelským pozicím beze zbraní už ani v Rusku není společensky únosné!

10 0
možnosti
Foto

Beze zbraní jistě ne, a stáří mezi 18 a 50, ale co chybí, je důvod té války a nasazování vlastního života pro nějakou cizí paranoiu.

8 0
možnosti
AP

Ukrajinci o tom vědí že přijel sám Gerasimov. "Tož hodně ščestí s tém pértinaxem...;-D"

11 0
možnosti
PM

Život vojáků je levný, tak velitele ani nezajímají. Vše v jedné větě o rusku. A toto chtějí vyvážet

19 1
možnosti
Foto

Přečti si to ještě jednou;-)

1 0
možnosti