Diskuze

Zabraňte ničení našich památníků, zavelelo Rusko po „růžovém“ incidentu

Ruské ministerstvo zahraničí oficiálně protestovalo proti přebarvení sovětského válečného pomníku v Sofii narůžovo. Ruské velvyslanectví předalo příslušnou demarši bulharským diplomatům a vedení sofijské radnice. Incident v Moskvě okomentoval také mluvčí ruského ministerstva zahraničí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K76a91r78e41l 37N28e35č83a62s

25. 8. 2013 21:07

Ničení památníků je stupidita.Bez ohledu na oficiální poválečnou politiku SSSR.

0 1
možnosti
MM

"Zabraňte si ničení svých památníků" sami.

Odvezte si je do svých zemljanek, zamčete zevnitř a nalaďte si projev milovaného soudruha Vladimira Vladimiroviče.

A bude od vás konečně pokoj.

2 0
možnosti
KK

kde jsou ruské památníky, tam sahá Rusko, takže jsem v rámci jejich ochrany pro to, aby se odvezly do Ruska, ať si tam s nimi tapetují.

2 0
možnosti
MH

jen otazka - proc by Bulharsko melo chranit pamatnik armady, ktera dobyvala a pustosila bulharske uzemi.

vsichni snazi tvarit, ze rusaci osvobodili celou vychodni evropu a tak nejak se zapomina, ze cela vychodni evropa (krome polska a protektoratu) byli spojenci nemcu za valky (slovensko, madarsko, rumunsko, bulharsko.

takze zadny pamatnik osvoboditele, ale pamatnik okupanta. a to se ve finale tyka i polska a nas, neb nase uzemi neobsadili s touhou nas zbavit fasistu, ale s touhou nas zaclenit do sfery sveho vlivu.

2 1
možnosti
JB

V Bulharsku se za valky zadne boje neodehravaly tak jake zpustoseni? Bulharsko bylo neutralni,sice trochu na strane Nemecka ale  Sovetsky svaz nenapadlo v roce 1941spolu s Hitlerem tak jako Chorvatsko, Slovensko a jine staty.

0 0
možnosti
KD

Prý " našich památek" To si to Rusové udělali sami? nebo to koupili? Zase se velký "car" Vladimír Znovuzvolený II. snaží přikazovat , jako kdyby to byla jeho gubernie.

4 2
možnosti
PB

On je mezi památkou a památníkem;-D

0 0
možnosti
VC

Ja tomu premalovanai na ruzovo nerozumim. Jak na pamatniku v Sofii tak v Cechah na IS-2. Co ma sakra spolecneho pamatnik vojakum Rude armady za 2. sv spolecneho s invazi vojsk Varsavske smlouvy ? Je to pamatnik obecejnym vojakum kteri v letech 41-45 umirali na fronte, ne Stalinovi nebo dalsi vladni garniture ktera se z bezpeci Kremlu se zaslouzila o povalecne rozdeleni evropy, ne lidem kteri rozhodli o invazi ...

Je to ubohost zneuctit pamatnik lidem kteri si to skutecne zaslouzi, protoze neni jiny symbol na ktery by jsme si mohli pivnout... 

Prijde mi to stejne ubohe jako niceni horbu Britskych vojaku v Libii z 2. sv Libijskymi obcany po padu Kaddafiho.

4 5
možnosti
JD

je to pomník i vojákům RA umíraícím na frontách 39 - 41 ???? ;-D nebo ti chudáci co pomřeli v polsku , finsku si pomníčky nezaslouží ???;-D

1 1
možnosti
PV

P12e13t27r 79V52l18c70e65k

23. 8. 2013 13:46

Český národ je málo sebevědomý a zapšklý.  Němce jsme měli nenávidět hlavně ve 2. sv. válce, Rusy v době okupace. Sebevědomý národ by si po odsunu sovětských vojsk dobře pamatoval, co se zde stalo a poučil se z toho  a neměl by potřebu šířit nenávist a nepřátelství, nesebevědomý a neuctivý se bude mstít donekonečna i na generacích, která u okupace ani nebyla.  :-/

5 2
možnosti
MH

az ti soused vyvrzdi celou rodinu, tak jiste budes tak sebevedomy, ze ho i ndale budes mit rad, jen se z toho ponaucis.

jou proste nejake udalosti, ktere pouha omluva nespravi (prisla vubec nejaka omluva od rusaka?), ale spravi to az cas. a cim vaznejsi situace, tim delsi cas je treba. a tim delsi cas, cim vice takovych zbesilych pomniku (jakoze vojakum, jinak je to pamatnik na politickou zvuli) porad jeste existuje.

jak pamatnik padkym vojakum by jiste lepe poslouzilo cokoliv jineho, nez toto  komunisticke megadilo, kde fousac sprintuje do boje maje v jedne ruce dalekohled a v druhe samopal

0 1
možnosti
KK

Rusko se poslední dobou ( Putinovskou) vice a vice vymezuje proti západu a obávám se, že to může být do budoucna hrozbou pro světový mír.

4 6
možnosti
PB

Omlouvám se,dal jsem vám plus a skočilo mínus:-P,zajimavé.

0 0
možnosti
KN

Kdyz jsem se kouknul na fotku 4, tak jsem si napred myslel, ze ten na leve strane ma v ruce flasku vodky. Az na druhy pohled  jsem si uvedomil, ze je dalekohled. Ale ta vodkaby dodala pamatniku realitu.

3 1
možnosti
PB

Příští rok si udělám výlet do Plzně a natřu tam americký památník na rudo jako protest k 50 výročí americké agrese vůči Severnímu Vietnamu.Doufám že mě také budou oslavovat jako nadaného umělce.

6 8
možnosti
Foto

prosím jaké agrese? Copak američané napadli Vietnam? Co já vím tak pomáhali jižnímu Vietnamu před komunisty. První útok také provedl severní Vietnam.

3 4
možnosti