Na východě Rumunska explodoval plyn. Čtyři lidé zemřeli, další jsou zranění

  • 1
Čtyři lidé zemřeli a pět dalších bylo zraněno na východě Rumunska po explozi plynu, která nastala v noci na čtvrtek na stavbě dálnice blízko plynovodu. Podle místních médií výbuch zřejmě zavinil neopatrností jeden ze zaměstnanců stavby.

Neštěstí se stalo v župě Vrancea v noci na čtvrtek na místě stavby dálnice A7, zvané též moldavská dálnice, informovala agentura Reuters. Časně ráno místní úřady informovaly o čtyřech mrtvých zaměstnancích firmy, která dálnici staví.

Dalších pět lidí bylo zraněno, z toho dva muži ve věku 61 a 53 let utrpěli vážné popáleniny a byli převezeni vrtulníkem do nemocnice v Bukurešti.

VIDEO: V Rumunsku explodovala čerpací stanice. Jeden mrtvý a 57 raněných

Podle prvních informací místních médií byla příčinou neštěstí lidská chyba. Jeden ze zaměstnanců zřejmě poškodil plynovod bagrem. Místní prefekt uvedl, že bude nutné také prověřit, zda nepochybil autor projektu dálnice a zda stavba nebyla příliš blízko plynovodu.

Podle rumunské společnosti Transgaz, která plynovod provozuje, se nesmí stavební práce provádět blíž než 20 metrů od plynovodu a v jeho okolí se i tak musí postupovat s největší opatrností.

27. srpna 2023

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video