Rok opice přináší nepokoje a zrady

  • 47
Číňané po celém světě začali vítat nový lunární rok, který se nese ve znamení opice. Podle astrologů nebude klidný. Usáma bin Ládin konečně padne, Tchaj-wan se připojí k Číně a Američané znovu zvolí George Bushe svým prezidentem, odhadují.

"Šílené aktivity Usámy bin Ládina skončí v srpnu, až se na něj muslimové z celého světa rozzlobí," tvrdí astrolog Jason Čchang.

Jeho předpovědi zahrnují i Bushovo zvolení na další prezidentské období, sjednocení Číny a Tchaj-wanu a silný dolar.

Jiní astrologové nicméně namítají, že pro čínsko-tchajwanský svazek není vhodná příležitost, protože rok opice, který navazuje na předchozí rok ve znamení ovce, nenahrává diplomacii.

"Rok opice přinese nepokoje, revoluce a svržení vlád. Nebude klidný, čekají nás další podvratné a teroristické činy a atentáty," varoval hongkongský astrolog Raymond Lo.

"Klam, podvody, úskoky a zrady. Těm, kteří rádi riskují a mají rádi nové věci, se bude dařit. Ti, kteří preferují události předvídatelné a tradiční, budou trpět," dodává astroložka Shelly Wuová žijící v USA.

V roce 1992, kdy vládla opice naposledy, se mimo jiné dočkala pohrom britská královská rodina. Stovku pokojů královského zámku Windsor sežehl požár a princ Charles s princeznou Dianou veřejně oznámili svůj rozchod.

Chlapec si hraje s ohňostrojem během oslav vítání lunárního roku opice v čínské provincii Anhui. (21. ledna 2004)

Čínský mladík jde v masce pod lampiony před Chrámem Země v Pekingu během oslav vítání lunárního roku opice. (21. ledna 2004)

Turisté v centru kambodžského chrámu Angkor Wat pozorují tanečníky v masce čínského novoročního draka během oslav vítání nového lunárního roku, který se nese ve znamení opice. (22. ledna 2004)

Číňanka zapaluje kadidlo v budhistickém chrámu v australském Sydney během oslav vítání nového lunárního roku opice. (22. ledna 2004)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Britská královská rodina

Video