Převaděči použili k přepravě Afghánce do schengenského prostoru motorové rogalo...

Převaděči použili k přepravě Afghánce do schengenského prostoru motorové rogalo (22. srpna 2018). | foto: Polícia Slovenskej republiky

Převaděči mají nový fígl, uprchlíka přepravili na Slovensko na rogalu

  • 52
Převaděči poblíž slovenských hranic s Ukrajinou použili k přepravě Afghánce do schengenského prostoru volného pohybu motorové rogalo. Přelet hranic se podle slovenských policistů uskutečnil ve středu večer u obce Maťovské Vojkovce. Převaděčům hrozí až osm let za mřížemi.

Slovenští policisté ze zásahové jednotky sledovali dráhu letu rogala, které je zavedlo až na louku, kde čekalo auto s dvěma lidmi.

„Chvíli nato rozsvítili reflektory, aby pomohli rogalu bezpečně přistát. Policisté sledovali, co se bude dít, aby mohli ve správnou chvíli zasáhnout. Přesně, jak předvídali, rogalo přistálo na louce a v té chvíli zasáhli,“ vylíčila policejní mluvčí Denisa Baloghová podle serveru Sme.sk.

Čtyři muži se dali před strážci zákona na útěk. Když usoudili, že se jim to nepodaří, kladli aktivní odpor. Policisté proto museli použít donucovací prostředky jako chvaty, údery a prvky sebeobrany. 

Ukrajinec, který se zatýkání bránil nejvíc, skončil v nemocnici. Policisté obvinili dva Ukrajince, o osudu jejich společníka ze Slovenska zatím ještě nerozhodli. Zmíněného Afghánce vrátili na Ukrajinu. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video