Lékaři se pokoušeli chlapce oživit, bohužel však marně. (17. února 2021)

Lékaři se pokoušeli chlapce oživit, bohužel však marně. (17. února 2021) | foto: Reuters

Honduraský chlapec se utopil v Rio Grande, jeho rodina chtěla do USA

  • 137
Osmiletý chlapec utonul při pokusu se svou rodinou překonat řeku Rio Grande, která tvoří z části hranici mezi Mexikem a Spojenými státy, strhl ho proud vody. Jeho tělo se sice podařilo z řeky vytáhnout, ale pokusy o oživení již byly zbytečné. Rodiče a sestra se dostali na americkou stranu hranice, kde je zadržela hraniční stráž a poslala zpět do Mexika k identifikaci těla.

Neštěstí se stalo ve středu, kdy mexické úřady oznámily, že ve stejné řece zahynula také venezuelská žena.

Migranti prchající ze Střední Ameriky před chudobou a kriminalitou však ve snaze dostat se do Spojených států čelí řadě nebezpečných situací. V lednu se v Mexiku u hranic s USA našla ohořelá těla 19 zavražděných lidí, úřady 16 z nich později identifikovaly jako migranty z Guatemaly. Mexiko zatklo 12 policistů, kteří jsou podezřelí z jejich vraždy.

Počet migrantů snažících se dostat do USA po loňském prudkém poklesu, jenž mimo jiné způsobila opatření proti šíření koronaviru, v poslední době podle AP vzrostl. Naděje migrantů povzbuzuje také nedávná výměna americké administrativy a vstřícnější postoj k migraci současného prezidenta Spojených států Joea Bidena, než jaký zastával jeho předchůdce Donald Trump.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video