ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Syna bila a nechávala hladovět v psí boudě. Rakušanku zatkli za brutální týrání

  • 12
V Rakousku byla zatčena 32letá žena, která je podezřelá z brutálního týrání svého dítěte. Podle vyšetřovatelů 12letého chlapce zavřela do psí boudy a nechala ho hladovět tak, že upadl do bezvědomí. Koncem léta by mělo padnout rozhodnutí, zda bude žena formálně obžalována.

32letá Rakušanka týrala svého syna. Podle vyšetřovatelů chlapce zavírala do psí boudy a nechala ho hladovět tak, že upadl do bezvědomí. Také ho opakovaně bila pěstmi a polévala ho studenou vodou, načež v teplotách pod bodem mrazu otevírala na několik hodin okna bytu.

Dítě umrzlo v kočárku, matka ho nechala pět hodin na balkoně

Chlapec byl loni v listopadu přivezen do nemocnice v kritickém stavu. V bezvědomí, podvyživený a silně podchlazený. Tělesnou teplotu mu lékaři naměřili pouhých 26,8 stupně.

O případu, který se odehrál loni na podzim v kraji Waldviertel nedaleko českých hranic, informoval v pondělí deník Kurier.

Policejní mluvčí Johann Baumschlager sdělil deníku, že žena je vyšetřována z pokusu o vraždu, týrání a zanedbání péče o nezletilé. Nyní se podle agentury APA nachází ve vazbě v Kremži (Krems) ve spolkové zemi Dolní Rakousy.

Matka vyhladověla dítě veganskou stravou k smrti, nyní ji čeká doživotí

Orgány činné v trestním řízení si nyní podle APA vyžádaly psychiatrický posudek ženy kvůli podezření na „závažnou duševní poruchu“ a „zjevně přítomné“ sklony k sadismu. Koncem léta by podle agentury mělo padnout rozhodnutí, zda bude žena formálně obžalována.

Kvůli ochraně dítěte zveřejnily úřady podrobnosti k případu teprve nyní. Podle agentury DPA se zdravotní stav chlapce od té doby zlepšil, psychicky se ale dosud plně nezotavil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video