Diskuze

Lockdown rozděluje Rakousko. Je to přehnané, říkají už i někteří očkovaní

V Rakousku začal platit lockdown pro neočkované. Část očkovaných lidí krok přivítala, jiní si ale myslí, že jsou omezení příliš přísná. Podnikatelé se obávají, že k očekávanému poklesu tržeb může přispět i neochota očkovaných navštěvovat zařízení bez svých nevakcinovaných přátel a příbuzných. Omezení se týká přibližně dvou milionů lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

U nás se stejně bude rebelovat očkování a ostatní opatření už jen tak z principu. A všichni začnou něco dodržovat, až jim poteče do bot,až už bude pozdě a budou narvané Jipky a lidi budou chcípat na chodbách nemocnic, nebo rovnou doma, protože jinde nebude místo. A stejně se najdou chytráci kteří budou tvrdit, že to jsou zkreslené statistiky a že to tak není, že mají zaručené info že ty nemocnice přetížené nejsou a že jsou to jen novinářské kachny pro zvýšení sledovanosti. A hlavně, že ta vakcína ještě není pořádně vyzkoušená. :-/

0 3
možnosti
HP

H54o60n60z57a 78P40o18s79t

16. 11. 2021 8:38

Opatření se někdy nedodržují protože nefungují. Je to ověřeno za poslední rok a půl. To nedodržování je spíš občasné, obvykle ty nesmysly lidi dodržují. Lidí v nemocnicích je líto každému, ale dodržováním hloupostí co na to nemají vliv jim nijak nepomůžeme. A vakcíny opravdu nejsou otestovány. Otestovat vakcínu trvá roky. I šestiletému dítěti by bylo jasné, že na to prostě nebyl čas. Kritici technologie mRNA jsou násilně umlčování, vyhazování z práce a hanobeni v médiích, do kterých nemají přístup. Přitom to jsou kapacity s dlouholetými praxemi ve zdravotnictví.

3 0
možnosti
EH

Koukám že Babiš a jeho zmatečná pravidla lockdownu už zasáhla Rakousko. ;-D

Stejně jsme zase všichni krok před zavřením republiky. Nicméně experiment lockdown jenom pro neočkované není k zahození jako krok před horším.

0 2
možnosti
ŠZ

Hlava mi to nebere. Očkovaní, tedy chránění, požadují od vlády ochranu proti neočkovaným, tedy nechráněným. Vlády celého světa nám nalévají do hlavy abychom se nechali očkovat a byli chráněni nejdřív před COV, teď už jen před těžkým průběhem. Tak jsem se nechal opíchat abych mohl žít beze strachu. Neočkovaní přece ohrožují jen neočkované, nebo ne? Zas nám jednou vlády lhaly.

2 0
možnosti
EH

Hlavně ohrožují návrat k normálu. Vakcína taky nemá 100% účinnost.

0 1
možnosti
MZ

koukám, že většina zdejších příspěvků, co mají hodně plusů, jsou striktně proti tomuto omezování svobod. To mě těší.

Ale u nás jsme nedávno měli taky něco podobného, a sice zcela zbytečný noční zákaz vycházení, tenkrát pro všechny, s několika výjimkami.

Tak doufám, že všichni co nesouhlasí s tou současnou restrikcí, nesouhlasili ani s tím nočním zákazem vycházení...

1 0
možnosti
Foto

Toto opatreni zabere tak, jako ta ostatni. Nekdy v kvetnu zacnou byt videt bysledky.

2 0
možnosti
VS

Koukam ze maji noveho vudce

1 0
možnosti
VV

Zeptal bych se jednoduchou otázku.

Za jaké úsilí stojí zachránit řekněme sto životů?

Kdyby ty životy byly ztraceny při hromadných nehodách aut řidičů, ožralých z vánočních oslav, tak se vsadím, že by celá země volala po dramatických změnách a omezení jejich možností se ožrat a řídit.

Stejných řekněme sto životů zmařených kvůli Covidu, kde se jejich ztrátě dá předejít jednodušeji zjevně za záchranu, anebo problémy s tím spojené nestojí.

Lidi půjdou lyžovat, budou dělat lidové demonstrace proti viru, co demonstrace miluje, v hospodě se budou překřikovat o tom, jak je vláda fanatická.

A lidi budou umírat.

Zbytečně.

Rakušáci mají s těmi omezeními recht a dělají to možná ještě včas.

2 6
možnosti
EH

Pokud tam dodržují opatření jako u nás, tj. velmi vlažně, stejně musí čekat, až se virus vybouří.

0 0
možnosti
PB

P64e48t55r 42B31o76ž60e14k

15. 11. 2021 21:58

A jaké bude jednoho dne překvapení až bude naočkovaných 100% a počty pacientů stále porostou.

12 0
možnosti
VP

V45í80t 44P43r16č84í68k

15. 11. 2021 22:02

To se samozřejmě nestane. Ale hloupým anitvaxerům je zbytečné to vysvětlovat.

2 15
možnosti
VP

V59í47t 45P79r90č52í72k

15. 11. 2021 21:53

Čeští očkovaní (Vyjma pár trolů, kteří nikoho nereprezentují, ve skutečnosti ani očkovaní ani nejsou, avšak zde hýkají velmi hlasitě) rakouský postup rozhodně vítají. A požadují, aby byl zaveden i zde. Protože jedině tak se covidu zbavíme a budeme moct žít bez restrikcí.

1 6
možnosti
Foto

Neni to prehane. Neockovane deti taky nemohou do skolky. R^

0 5
možnosti
MK

Neočkované čím? Nějakou dobrovolnou vakcínou? Třeba neočkované na encefalitidu nemohou do školky??

3 1
možnosti