Ilustrační foto - děti

Ilustrační foto - děti | foto: Creative Commons

Rakouský lékař je podezřelý, že ve své ordinaci sexuálně zneužil 87 dětí

  • 30
V Rakousku vyšetřují lékaře, který podle policie sexuálně zneužíval své pacienty. Prokuratura identifikovala už 87 jeho možných obětí. A všechny jsou nezletilí chlapci, napsal deník Der Kurier. Lékař se brání, že jen prováděl obvyklá vyšetření.

Podle serveru regionálního listu Oberösterreichischen Nachrichten policie vyslechla 71 dětí, pět až šest z nich se údajně potýká s vážnými psychickými následky. V případě odsouzení lékaři hrozí deset až patnáct let vězení, informovala v úterý agentura APA.

Deník Oberösterreichischen Nachrichten o kauze poprvé informoval už letos v únoru. Podezřelý lékař je od ledna ve vyšetřovací vazbě v hornorakouském Welsu. 

Podle médií lékař zneužíval malé chlapce, a to během vyšetření v ordinaci. Lékař se hájí tím, že jen prováděl standardní medicínské úkony, jejichž součástí bylo vyšetření v genitální a anální oblasti. Prokuratura proto nařídila vyhotovení odborných posudků, které mají oprávněnost vyšetření určit.

Úřady nechtějí sdělovat k případu žádné podrobnosti do chvíle, než bude vyšetřování ukončeno. Hlavní vyšetřovatel Wolfgang Dirisamer listu Oberösterreichischen Nachrichten řekl pouze to, že si nedokáže vzpomenout na žádný případ, kterému by se ten současný co do počtu obětí mohl rovnat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video