Vídeňský nevěstinec nabízí očkování proti covidu. A po injekci vstup zdarma

  • 75
V reakci na zrychlující se šíření covidu-19 v Rakousku přišel vídeňský nevěstinec Fun Palast s nabídkou, která má lidi motivovat k očkování. Nabízí zákazníkům volné poukázky na 30minutové sezení v „saunovém klubu“. Jedinou podmínkou je, že se v zařízení nechají naočkovat.

Úroveň proočkovanosti v Rakousku patří k nejhorším v západní Evropě. Plně naočkován je zhruba 64 procent obyvatel. Vláda z tohoto důvodu zavedla nová, přísnější opatření. Týkají se především právě lidí bez očkování proti covidu-19. 

Na řadě veřejných míst už není možné prokazovat se negativním testem. Vláda oznámila, že pro vstup do restaurací nebo na kulturní a sportovní akce bude potřeba doklad o vakcinaci nebo prodělání nemoci. 

K podpoře očkování proti onemocnění covid-19 se rozhodl přispět i nevěstinec ve Vídni. Těm, kteří využijí nabídku vakcinace, poskytne poukázky na bezplatnou návštěvu.

Zařízení Fun Palast tak doufá nejen ve vyšší proočkovanost, ale také počet klientů, kterých v době pandemie značně ubylo.

„Stejně bych se nechal očkovat, ale pravidlo 2G to trochu urychlilo. Akci ve Fun Palast zorganizoval můj známý, tak jsem do toho šel,“ uvedl Gerhard, jeden z návštěvníků. 

Šíření nákazy v posledních týdnech v Rakousku výrazně zesílilo. V pondělí hygienici odhalili 8 178 nových případů. Vzrostl i týdenní průměr, a to na hodnotu 8 080.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video