Diskuze

Aktivisté změnili plán: blokují Dolní Dvořiště

Odpůrci Temelína dali o sobě po měsíci opět vědět. Asi 200 rakouských aktivistů téměř čtyři hodiny blokovalo hraniční přechod Dolní Dvořiště. Policisté, kterých bylo přibližně stejně jako demonstrantů, proti akci nijak nezasahovali. Rakousko tak opět porušilo dohodu uzavřenou v Melku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kremik

29. 5. 2001 9:13
Nejsou jen opůrci, ale i zastánci
Nemáme pouze odpůrce, ale i zastánce JETE. Je nás poměrně dost a naše sdružení sídlí na adrese http://temelin.direction.cz. Přijďte se k nám také podívat a to ať jste pro nebo proti - každý názor vítáme.
0 0
možnosti

Standa

28. 5. 2001 12:46
Proc?
Mohl by mi nekdo vysvelit, proc se s nima vubec bavime???Dyt je to u nas, tak co se nam do toho s prominutim serou!!!!At me nestnou nebo si nekde pujcim kamion a zacnu blokovat jejich hranice od nas....
0 0
možnosti

noname

7. 6. 2001 11:32
Re: Proc?
je videt, ze nekteri Cesi jsou opravdu jeste dost nevyzrali na to, stat se obcany Evropy...
0 0
možnosti

Michal Titera

28. 5. 2001 8:12
nevim proti cemu se protestuje
Porad se nam snazi nejaci ekoteroristi rikat, ze jaderna energetika je nebezpecna...1.jaderna elektrana proste nemuze vybouchnout jako nejaka atomova bomba a pokud nebudou vsichni z obsluhy silenci a nevypnou veskere ochrany, ktere vypnout lze, tak nemuze prakticky k jaderne havarii typu cernobyl dojit..2. neustale se nam predhazuji poruchy temelina..ale ty poruchy jsou ciste mechanicke a vyskytuji se pri zkouskach jakehokoliv stroje..tak treba i vase auto pred tim, nez zacala seriova vyroba jezdilo po zkusebni draze a urcite doznalo svych zmen..elektrarnu vsak nelze zkouset nekde na dvorku a pak ji teprve postavit "naostro" 3. nebezpecny jaderny odpad je dalsi argument..ale podivejme se na to jinak..tepelna elekrarna na uhli produkuje spoustu plynu, popilka a i radioakrivniho odpadu (radioaktivni slozky uhli) coz nikoho nerozciluje a nasi potomci si s tim roztrousenym bordelem tezko poradi..jaderna elekratna produkuje paru a hromadku (ve srovnani s uhelnou) odpadu, krery je koncentrovany a lze ho celkem bezpecne uchovat do doby, kdy ho nasi potomci vyzvednou a zpracuji..nebo treba vyvezou do kosmu a poslou do slunce..kdybych ja byl nas potomek, pak bych si pral cistou Zemi s trochou jaderneho odpadu spis nez Zemi podobnou skleniku s povrchovou teplotou 120 stupnu a mirne radioaktivni..Diky za precteni Michal
0 0
možnosti

Pavel

28. 5. 2001 10:09
Re: nevim proti cemu se protestuje
Ja se jim nedivim. To vite vidlema jde prehazovat uhli a slama, ale atomovej odpad je pro sedlaka neco noveho. Bohuzel, cim nevzdelanejsi a hloupejsi clovek, tim toho vic nakrici a naprotestuje. Poprve v zivote jsou v televizi a dokonce cizi, tak rvou a halekaj. Podle me je to dost podobny "plotu" v Maticni. Na tom se taky prizivilo dost karieristu z sirokeho a dalekeho okoli :o)). Kazdej pitomej krikloun dokaze dav pitomcu zmanipulovat. V cele davu je pak na vrcholu politicke kariery.
0 0
možnosti

Vlasta

28. 5. 2001 0:04
zkuąenost 2.
přijeďte se podívat jak to na hranicích vypadá,kdyľ rakouątí sedláci vyráľejí do boje za "ekologii" Primitivove, kteří neznají z fyziky a technologie Temelína vůbec nic a jen blábolí a blábolí. A co je nejhorąí rozeątvou veąkeré dobré vztahy mezi lidmi na obou stranách hranice. Jako jsme nenáviděli dederony nebo ruské turisty smrdící "ľivými květy" tak jsou jiľ dnes nenávidění vidláci z horních rakous, kteří neblokují hranice, kdyľ si potřebují dojet do Čech ke kadeřnici, k optikovy nebo pro ľrádlo do spíľe. A naąi politici stále dělají, ľe ve vztazích s těmito sousedy je vąe OK. A to nám jeątě budou vyhroľovat, ľe nás nepustí "k nim" do Evropy... proboha kde ja naąe národní hrdost páni politici !!!!!!!! přijeďte se (v převlečení za českého sedláka) podívat na realitu !!!!!
0 0
možnosti

Vlasta

27. 5. 2001 23:47
zkuąenost
připadá mi reakce naąich zodpovědných politiků k neustálým problémum na česko-rakouských hranicích chozením kolem horké kaąe. Buď jsou slepí a nebo nechápou co se děje. Jde přeci o nekonečné vměąování se do naąich vnitřních záleľitostí. Zde uľ dávno nejde o ekologii, ale o peníze. O peníze energetických společností v Rakousku a Německu, které mají strach z naąeho exportu el.energie do Evropy. Tyto společnosti jsou podporovány vládami těchto zemí a nastrkují jako figurky pány a dámy z protiatomových hnutí jako "bojovníky" za blaho ekologie této planety. Samozřejmě ľe mezi ně patří i banda říkající si Jihočeské matky a spol. Jsou dobře placené rakouskou stranou a při protiatomových demonstracích jen ąíří paniku a strach mezi obyčejné lidi.
0 0
možnosti

Josef

27. 5. 2001 23:25
Oni blokádu hranic já obchodní
Už mě unavuje poslouchat stále řeči o blokádách a já navrhuji všem Čechům jediné - blokujte vše co pochází z Rakouska od jogurtů a po benzín z OMW. Když blokáda, tak totální. A když tak přemýšlím, vlastně jsem chtěl navštívit Vídeň. Co se dá dělat, až dostanou rozum tak pojedu.
0 0
možnosti

Honza

28. 5. 2001 6:55
Re: Oni blokádu hranic já obchodní
Jo to je přesně ono! Blokáda. Obchodní i turistická! Já už to dělám jak začali s blokádama. Jsem cyklista, mají tam pěkné cyklostezky, ale prostě tam nepojedu (asi je to ale bohužel ekonomicky nepoloží). A vidláci - to je myslím ten správný název. Někde jsem také slyšel tvrzení, že rakušák je výsledek křížení hladového Němce a závistivého Čecha.
0 0
možnosti

Puhrunger

27. 5. 2001 22:59
Škandál
To je škandál!!! Zeman ist nicht ferovy!!!
0 0
možnosti

Bertik

27. 5. 2001 21:42
Uz se proberte
Nekdo to cenzuruje, nebo nevidite ani kousek dopredu?
0 0
možnosti

Beránek

27. 5. 2001 19:50
okupace :
Ja jsem již docela unaven těmi rakouským burany. Atomová energie mi nevadí, souhlasím s názorem, že je potřeba odlehčit severu Čech. Je to rakouské strany prach sprosté vydírání. Rakousko má samo o sově dost problému, tak ať si hledí svého. Nejsem nijak militantní člověk, ale tohle už ve mě začíná vařit krev. Menší okupace Rakouska by opravdu neškodila.. Ve středověku by to tak určitě dopadlo. :) Mějte se a Atomu zdar !
0 0
možnosti

Beránek

27. 5. 2001 19:47
okupace :
0 0
možnosti