Při nehodě v New Yorku zemřelo 6 lidí

  • 8
Šest lidí zahynulo a asi osm dalších bylo zraněno při čtvrteční nehodě autobusu uprostřed frekventované newyorské obchodní čtvrti Herald Square. Informovaly o tom místní policejní zdroje. Podle městské policie nezvládl asi sedmdesátiletý řidič dodávky řízení a vjel na přechod mezi chodce. Poté vůz naboural do autobusu. Podle očitých svědků zůstalo několik lidí mezi oběma vozy.

Havárie se stala kolem páté hodiny odpoledne místního času (23:00 SEČ). Čtyři lidé zemřeli přímo na místě srážky, dva zranění zemřeli po převozu do nemocnice. Tam skončili ve vážném stavu i další čtyři lidé. O ostatních raněných nejsou informace.

Policie uzavřela několik bloků kolem místa neštěstí, které patří k nejživějším křižovatkám ve městě. Opatření tak zastavilo dopravu v centru města.

Na místě bylo kromě policistů, hasičů i dalších záchranářů i množství zvědavců. Řidiče dodávky ihned vyslechla policie. Další podrobnosti zatím nejsou k dispozici. 

Šest lidí zemřelo a asi osm dalších bylo zraněno při nehodě autobusu uprostřed frekventované newyorkské obchodní čtvrti Herald Square. Asi sedmdesátiletý řidič dodávky nezvládl řízení a vjel na přechod mezi chodce. Poté naboural do autobusu. (28. prosince 2001)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video