Na východním Slovensku shořel dům, v plamenech zůstalo pět lidí (30.11.2018)

Na východním Slovensku shořel dům, v plamenech zůstalo pět lidí (30.11.2018) | foto: HaZZ

V domě na východním Slovensku uhořelo pět lidí, z toho čtyři děti

  • 73
Tragické následky má noční požár domu ve východoslovenské obci Richnava. Při neštěstí zemřelo pět lidí - z toho čtyři děti. Při požáru se propadla střecha domu.

„Následkem požáru došlo k propadu střechy. Po příchodu hasičů bylo zjištěno, že se v objektu nachází pět uhořelých lidí, z toho čtyři děti,“ napsala na Facebooku Zuzana Farkasová z prezídia Hasičského a záchranného sboru.

Oheň podle hasičů vypukl po 3. hodině ranní, zasáhl čtyřpokojový přízemní dům. Uhasit se jim ho podařilo až po více než čtyřech hodinách.

Podle slovenských médií požáru unikly dvě další děti, které nocovaly u příbuzných.

Denník Sme.sk uvedl, že mrtvá osmadvacetiletá žena se svěřila matce, že se chce zabít.

„Chtěla se zabít. Řekla jsem jí, aby to nedělala, že má děti, ať žije pro ně. Řekla mi, že jí zajímá jen její muž, že ho má ráda a nevzdá se ho. Pak přišla ke mě domů, seděli jsme a povídaly si,“ cituje list ženu. Její dceru prý trápilo, že jí partner opustil a ona zůstala s dětmi sama.

Podobné tragédie nejsou na Slovensku ojedinělé. Například loni v prosinci přišli o život při požáru chatrče v romské osadě na východě Slovenska dva lidé . V roce 2015 při podobném neštěstí v jiné romské osadě zahynuly tři děti.

Richnava

Richnava

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video