Požár moskevského obchodního domu s dětským zbožím má jednu oběť

  • 143
Nejméně jednu oběť si vyžádal požár v moskevském obchodním centru zaměřeném na děti. Oheň vypukl v nejvyšším patře, hasiči evakuovali asi šest set lidí. V tuto chvíli je podle agentury TASS požár pod kontrolou.

Podle dostupných informací zemřel spolupracovník obchodního centra. „Evakuovali jsme ho z hořícího objektu, dostal se do vozu záchranné služby, ale zachránit se ho nepodařilo,“ řekl agentuře TASS mluvčí záchranářů. „V zakouřeném prostoru ztratil orientaci a nenašel východ z budovy,“ popsal náčelník hlavního štábu Ministerstva pro mimořádné události v Moskvě Ilja Děnisov. Upřesnil, že místo bylo zahaleno velmi hustým dýmem.

V nemocnici také skončil hasič, který se při zásahu otrávil zplodinami. Podle Děnisova je zraněno celkem šest hasičů. „V nemocnici je šest hasičů, jeden z nich ve vážném stavu,“ dodal a zdůraznil, že nebyl zraněn nikdo z návštěvníků obchodního centra.

Oheň vypukl v posledním patře obchodního domu „Persej pro děti“ v ulici Malá Semjonovská přibližně půl hodiny po poledni. Hasiči dorazili na místo za pět minut. Z hořící budovy zachránili dvacet lidí, dalších 600 evakuovali. Podle agentury TASS zasáhl oheň 80 metrů čtverečních a v tuto chvíli je pod kontrolou. „Kvůli požáru byl vyhlášen druhý stupeň nebezpečí z pěti možných, jsou tam oběti,“ řekl agentuře Ria Novosti operační důstojník záchranářů.

Čtyřpatrový obchodní dům funguje od roku 2009 a má šest tisíc metrů čtverečních. Obchody, které v něm sídlí, se specializují na děti - od oblečení a obuvi přes hračky až po kočárky a nábytek. Nechybí ani zábavná zóna pro děti s různými atrakcemi. TASS upřesnil, že hořelo ve skladu hraček. 

Zpráv o obětech se lidé obávali i v připomínce požáru obchodního domu v sibiřském městě Kemerovo. Ten oheň zachvátil koncem března a požár si tehdy vyžádal nejméně 64 obětí (více jsme psali zde). Šlo o druhý nejtragičtější požár za posledních 15 let v Rusku.

04.dubna 2018 v 12:12, příspěvek archivován: 04.dubna 2018 v 13:00

VIDEO: ? ?????? ????????? ???????? ????? ???????? ?? ????? ??????????? ?????. ???? ????????????, ???????? ????????? ???????? ?? ??????? ?? ???????? ? ?????????? ??????? https://t.co/DXx4S95AQt ?????: ???????? ??????/ Youtube https://t.co/D1W9sGhAtn

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

В Москве загорелся торговый центр «Персей» на Малой Семеновской улице. Есть пострадавшие, сообщает агентство «Москва» со ссылкой на источник в экстренных службах https://t.co/DXx4S95AQt Видео: Владимир Панков/ Youtube https://t.co/D1W9sGhAtn

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video