Diskuze

Chránit lidi před segwayi povinným ručením nechceme, rozhodli europoslanci

Poslanci Evropského parlamentu se ve středu vyslovili proti návrhu Evropské komise, aby povinné ručení nově platili i majitelé zahradních traktůrků, elektrokol či segwayů. Novela směrnice, kterou europoslanci v jiných bodech podpořili, by měla mimo jiné zlepšit postavení obětí dopravních nehod.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a odkaz pre admina/ku - ako ste mi pri reklamácii vymazania odporučili - AUTOR článku nejestvuje (redakcia/čtk), takže vy musíte zjednať nápravu a opraviť článok!

0 0
možnosti

znova článok o ničom!

nikde osobný prepravný prostriedok s EČ - takých som v bratislave už videl niekoľko. starý pán, na rúčke držiaky na barle, na blatníku evidenčné číslo.

autor sa vôbec nevie zorientovať v tom, o čo ide.

ak polícia satnoví 25km/hod je maximum, s takou rýchlosťou sa do jazdného pruhu nik okrem čakateľov na darwinovu cenu nepustí.

ak ekoteroristi trvajú na "cyklopruhoch" spoločných s "motorákmi", sú hlupáci a znova sa tam nik neodváži. ak náhodou nakreslia pruhy pre "vozítka" na chodníkoch, námestiach, ... tak vždy tam budú chodiť peší.

prečo asi v bratislave v električkách beží nonstop "reklama" ako neprísť na bicykli k úrazu - chodci, autá, ...

0 0
možnosti

D13a59n92i28e70l 43A13d46a66m

14. 2. 2019 11:46

Problém segwayů je jinde. U nás je považován dle zákona za CHODCE. Kdyby jezdil pouze po silnici a ne po chodníku, tak by bylo vše OK. Byli by slabší oni a museli dávat pozor na auta.

1 0
možnosti

Lidi se musí před segwai chránit sami, např.kusem trubky nebo teleskopem 8-o

3 0
možnosti
Foto

Segway a čtyřkolka. Takový produkt moderní doby. A lze k nim říci jen jedno. Že svoboda jednoho, začíná tam, kde končí svoboda druhého. A ještě to, že stanovení hranice u těchto dvou kategorií dost chybí. Přitom by stačila obyčejná slušnost. A pak ještě jedna věc. Koně. Nic proti nim, jenom dokážou udělat ze všech polních cest a okrajů silnic neschůdnou oranici, pokud jich je mnoho. A co mají tyto tři věci společného? Ježdění pro zábavu. Ježdění, které pozbylo svého původního smyslu a je jen na obtíž ostatním.

4 1
možnosti

závist je strašná vlastnost

0 1
možnosti

Povinné ručení/pojištění by měl mít řidič/majitel, ne stroj.

4 3
možnosti

aby povinné ručení nově platili i majitelé zahradních traktůrků, elektrokol či segwayů

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/povinne-ruceni-evropsky-parlament-odmitl-trakturek-segway-elektrokolo-navrh.A190213_185813_zahranicni_pmk

Neumíte číst, či jak?

1 3
možnosti