ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

V Polsku se zřítil vrtulník do jezera. Všichni lidé na palubě přežili

  • 7
Do jednoho z Mazurských jezer na severovýchodě Polska se v úterý zřítil soukromý vrtulník, na jehož palubě cestovali nejméně tři lidé. Jednomu člověku se povedlo dostat ven vlastními silami, další dva vytáhli záchranáři, popsala mluvčí místní policie Joanna Dawidczyková. Všichni tři přežili.

Na palubě helikoptéry byl pilot a dvě ženy, záchranáři je převezli do nemocnice. Při havárii utrpěli poranění páteře, pánve a zlomeninu nohy. Jsou při vědomí, poznamenal polský zpravodajský portál.

Helikoptéra zůstává ve vodě. Na místo zamířili potápěči, kteří okolí nehody prozkoumají, aby potvrdili, že se havárie skutečně obešla bez obětí na životech. Stroj, jenž se nachází v hloubce asi 12 metrů, se rovněž pokusí z vody vytáhnout, napsal server listu Gazeta Wyborcza.

O možných příčinách havárie polská média zatím neinformují. Vrtulník spadl do jezera Talty nedaleko jednoho z hotelů, policie na místě vyslýchá svědky.

Na místě zasahují potápeči:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video