ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V bytě se už 14 dní svítilo. V Polsku šetří smrt seniorek - matky a dcery

  • 7
V Polsku šetří smrt dvou seniorek - matky s dcerou. Na to, že ženy nežijí, se přišlo po dvou týdnech, kdy se v bytě nepřetržitě svítilo.

O události píše na svém webu list Gazeta Wyborcza. Případ se stal ve městě Świebodzice, které leží na jihozápadě Polska, jen pár kilometrů od hranic s Českem.

Jedné z mrtvých žen bylo 94 let, druhé 70. O tom, že se jim mohlo něco stát, vyrozuměla hasiče jejich dcera, resp. vnučka, která se nemohla s matkou a babičkou spojit od konce prosince.

Sousedi potvrdili, že ženy už nějaký čas neviděli. Správce budovy pak svolil, aby hasiči vyrazili dveře od bytu. Uvnitř našli už jen mrtvoly, každá žena ležela na svém lůžku.

„Nic nenaznačuje, že by tu mohlo dojít ke zločinu. Stopy naznačují, že ženy zemřely na covid-19,“ uvedl prokurátor Marek Rusin. Je možné, že nejprve zemřela sedmdesátiletá žena a později čtyřiadevadesátiletá, ponechaná bez jakékoliv péče.

Ale s oficiální verzí se ještě čeká na výsledky pitvy, dodal deník.

Świebodzice

Świebodzice

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video