ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Pyrotechnici v polském sirotčinci zkoumali bednu. Našli v ní peníze a sladkosti

  • 4
Před dětským domovem v polské vsi Dlugie objevili pracovníci zařízení kovovou schránku. Ta byla omotaná řetězem, opatřená číselným kódem a nápisem „Nebojte se. Balík je dar“. Vedení sirotčince kontaktovalo policii. Na místo přijeli pro jistotu také pyrotechnici. Po otevření bedny policisty čekalo milé překvapení. Balík byl plný sladkostí a hotovosti v hodnotě půl milionu korun.

Zaměstnanec dětského domova si v sobotu v sedm ráno povšiml nejen skříňky, ale i odcházející postavy. Nebylo jasné, zda to byl muž nebo žena, každopádně tento člověk nereagoval na pokusy o navázání kontaktu.

„Prosím, nebojte se. Balík je dar. Není to nic nebezpečného,“ ujišťoval vzkaz zanechaný na bedničce. Zaměstnanci ale raději nález ohlásili policii a ta na místo dorazila i s pyrotechniky, kteří nález zkontrolovali.

Studenti ČVUT ohromili sirotčincem v Kongu, získali cenu a shánějí peníze

Mezitím ředitelka sirotčince telefonicky obdržela kód k otevření zámku: čtyři sedmičky. Kód správně fungoval a po otevření, které raději vykonal policista, se ukázalo, že bedýnka je plná sladkostí a bankovek.

Totožnost štědrého dárce či dárkyně zůstává tajemstvím. Dětský domov se chystá uložit peníze na účet v bance hned, jakmile v pondělí otevře – a to bude i příležitost ověřit pravost bankovek. Zatím se k daru nevyjadřuje.

Policie mezitím potvrdila, že tato událost se skutečně stala, a dodala, že po dárci nepátrá ani nevykonává další úkony v této věci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video