Diskuze

Varšava už Česku převedla 45 milionů eur za Turów, potvrdila polská ministryně

Polsko převedlo Česku náhradu 45 milionů eur (zhruba 1,08 miliardy korun) za škody způsobené těžbou v dole Turów. Televizi Polsat News to ve čtvrtek večer řekla polská ministryně životního prostředí Anna Moskwová. Podle ní tak Varšava učinila hned poté, co premiéři České republiky a Polska podepsali mezistátní dohodu o řešení vlivu těžební činnosti. Češi podle Moskwové již obdrželi i potvrzení o převodu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Tak hlavně aby jejich cesta neskončila v Práglu..

0 0
možnosti
LJ

Miliardu za niceni severnich Cech? 8-o Meli by dat 10x tolik

0 0
možnosti
JPI

Tajná dohoda nové lepší vlády....uvidíme, jak bude fungovat co češtinář Fiala podepsal....

0 1
možnosti
LJ

Fiala neni cestinar.

0 0
možnosti
DP

Aby nebyli, dostanou balik, ktery budou moci proinvestovat pres kamarady. Otazkou je, kolik penez bude opravdu pouzito na ochranu a potreby obyvatel.

0 1
možnosti
MK

Nyní aspoň vidíte voliči 5 kolky, jak to bude dál v tomto státě. Fiala hledá kompromisy i tam, kde by v zájmu lidí z té oblasti měl tvrdě trvat na předjednaném. Tak to bude s plynem, elektřinou atd...... No bůh nás ochraňuj.

0 0
možnosti
SN

Tak super 45 milionů nic nepomůže stěnu budou nebudou stavět a po pár letech to vypoví a budeme tam kde jsme teď jen hluku a prachu tam bude víc a vody míň. Opravdu skvělé podmínky z lhůty do konce těžby je 5let a to je ještě méně nž kompromis ANO což bylo tuším 10let a ze spousty peněz jen 45 milionů a to je ještě méně než kompromis od ANO 50 milionů takže zřejmě pro nás super výhodné proto taky to utajení a super spěch poláků.

1 1
možnosti

povolení těžby mají do 2026, takže 5let je ok. A pokud budou dále prodlužovat těžbu, tak už vědí, že s námi musí jednat.

A když tady vychvalujete ANO kompromis. Povězte mě, k čemu je kompromis, který jedna strana nepodepíše?

0 1
možnosti
ZH

Docela by mě zajímalo, co z potenciálně potřebného vodovodu se pořídí za miliardu... za to bude podle mě tak akorát pár set metrů nutné štoly ze Souše směrem k Hejnicím.

0 0
možnosti
PD

ta smlouva smrdí na sto honů, kdyby to nepropalil den předem zastupce dolu, tak jsme se o podpisu dozveděli až ex post. proč asi takové utajení, jako by šlo o vyhlášení války?

3 1
možnosti
AN

Byla to rychlovka, protože hrozil verdikt evropského soudu...Fiala slíbil, že hned jak přijdou peníze, žalobu stáhne...prostě se nechal zkorumpovat.:-)

5 1
možnosti
HF

Panečku, to je fofr! Asi (no teda určitě) to bylo pro Poláky výhodné, tak honem kmitali, než se to začne rozmazávat na veřejnosti.

3 0
možnosti
Foto

M44a48r19e26k 69T51o63n

4. 2. 2022 9:44

Tak jasne. Ted uz s tim nikdo nic neudela. Nechtel bych byt volic SPOLU v tom pohranici. Fiala je zaprodal jako š***ky

2 2
možnosti