Policie zničila dům, ale zatím nezaplatila

  • 3
V červenci zatklo slovenské policejní komando Heinricha Masára. Držel zhruba pět hodin rukojmí. Podezřelý ze tří vražd utíkal před policií. Rukojmí osvobodily až tři výbuchy. "Peníze za poškozený dům jsou v nedohlednu," řekl slovenskému deníku Nový čas majitel domu, sám rukojmí, Štefan Rovenský.

"Po zásahu kukláčů mi policajti naslibovali i modré z nebe a teď není nikdo, kdo by urychlil vyplacení škody. Tam nahoře se babrají s nějakým přibližně stem tisíc korun naší škody a přitom tam létají miliony," dodal 55letý Rovenský.

Kdyby jeho rodině nepomohla obec, měli by dodnes rozbitá okna a dveře. Výbuchy totiž poškodily značnou část rodinného domu. Za výměnu oken, skel a opravu dveří už obec zaplatila přes 35 tisíc korun. 

"V Trnavě mi řekli, že letos peníze asi nedostaneme," povzdechl si Rovenský.

"Doma máme poškozený televizor, pračku, lustr a další věci, dokonce i květiny. Otci zmizelo z peněženky sedm tisíc korun," připojuje se 19letý syn Marcel.

Také on byl mezi rukojmími. Spolu s oběma muži ozbrojený Masár zadržoval v domě i Marcelovu přítelkyni a její sestru.

Rovenští vyhodili i linoleum, na kterém zůstala krev postřeleného narkomana Masára.

Drama s rukojmími ukončilo komando

"Ministerstvu vnitra pošleme po skončení prací a soudním odhadu faktury za poškození domu a majetku Rovenských. Bude to přibližně sto tisíc korun," odhadl pro Nový čas starosta obce Vladimír Vittek.

"Kdybych byl ministrem vnitra, dám ihned po zásahu balík peněz k dispozici a lidi, kteří by rodině co nejrychleji pomohli při odstraňování následků takového zásahu," povzdychl si.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video