Po střelbě ve švýcarském kantonu Aargau zemřelo několik lidí

Po střelbě ve švýcarském kantonu Aargau zemřelo několik lidí | foto: AP

Švýcarští policisté prověřovali střelbu, našli pět mrtvých

  • 32
Při střelbě ve švýcarském kantonu Aargau zemřelo pět lidí včetně pachatele, oznámila místní policie podle Reuters. Těla našli policisté, kteří v sobotu v noci prověřovali hlášení o střelbě. Pachatel činu v městečku Würenlingen, které leží severozápadně od Zurichu, oběti znal, byl mezi nimi i jeho tchán a tchyně.

Podle místního listu Aargauer Zeitung se v sobotu krátce po 23. hodině ozvalo několik výstřelů v obytném komplexu ve Würenlingenu, který má zhruba 4 500 obyvatel. 

Místní upozornili policii, která následně našla několik těl v nedalekém bytovém domě a v jeho okolí. Přivolaná záchranná služba mohla již pouze konstatovat smrt. Mezi mrtvými je i pachatel, sdělil policejní mluvčí podle Reuters.

„Padly tři výstřely,“ řekl serveru 20min.ch jeden z obyvatel čtvrti. Rány podle něj byly tak silné, jako by přicházely z vedlejšího pokoje. Jiní svědci však popsali dvě série výstřelů po čtyřech ranách.

Pachatelem je 36letý muž a motivem činu byla zřejmě hádka, řekl policejní mluvčí  Bernhard Graser BBC. Útočník nejprve zabil svou tchyni, tchána a švagra, o něco později zastřelil ještě dalšího muže, zřejmě jednoho ze sousedů. Policie zatím zjišťuje, jestli byla čtvrtá oběť náhodná. Muž nakonec zbraň obrátil proti sobě.

Pachatel podle Aargauer Zeitung nebyl držitelem zbrojního pasu a jeho bydliště nedávno prohledávala policie, která však žádné zbraně nenašla. Muž byl ženatý a měl tři děti, od rodiny však odešel a žil odděleně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video